Így még tutira nem hallottad a Nightwish klasszikusát!
2020. szeptember 05. írta: Sarok Bettina

Így még tutira nem hallottad a Nightwish klasszikusát!

maxresdefaultwish.jpg

Érdekes ötletre adták fejüket a Nightwish "háttérmunkásai", ugyanis a zenekart babusgató brigád úgy döntött, újraértelmezi a formáció néhány dalát. A legénység olyan tételeket formált új hangzásra mint a Nemo, a Wish I Had An Angel, az Amaranth vagy épp a legnépszerűbb Nightwish-balladát a a Sleeping Sun képében, melyeket Unemployed Blacksmiths címre keresztelt lemezük keretein belül kívánnak népszerűsíteni.

Ez utóbbit osztották most meg az érdeklődőkkel, amit Tuomas és csapata egyenesen imád, a hozzászólók amellett, hogy észrevettek egy kis Rammstein-beütést a szerzeményen egyáltalán nem kifogásolták azt, sőt.. A Tarja Turunen neve által fémjelzett alkotás egyébként az 1998-as megjelenésű Oceanborn című lemezen került elhelyezésre, egy évvel később pedig kislemezként is debütált, emellett klipet is forgattak hozzá.

2005-ben azonban újra felvették a tételt, melynek kíséreteként egy vadonatúj klip is forgott, Tuomas Holopainen később elárulta, hogy borzalmas lépés volt ez tőlük, ugyanis napjainkban is az eredeti (1998) változatát preferálja a szerzeménynek.

Ahogyan az lenni szokott, sokan dolgoztak már fel Nightwish-dalokat, ám azok rendre tiszteletben tartották az eredetit, a Crewish jóvoltából azonban ennek nyoma sincs, a végeredmény pedig magáért beszél!

Íme!

 

süti beállítások módosítása