Megszavazták! Ő az egyik legmetálosabb Disney-karakter!
2020. november 20. írta: Sarok Bettina

Megszavazták! Ő az egyik legmetálosabb Disney-karakter!

disney_meet_metal.jpg

Nyilván mindenkinek volt gyerekszobája, amiben értelemszerűen úgy teltek a napok, hogy jobbnál- jobb Disney-klasszikusok pörögtek a lejátszóban, akár naponta többször is. A Disney mesék napjainkban valósággal reneszánszukat élik, hiszen ki ne emlékezne vissza szívesen kedvenc animációs „hőseire”, illetve ki ne nézné meg akár felnőtt fejjel is felejthetetlen kedvenceit, még ha csak kikapcsolódásként is.

Egyértelmű, hogy a metálzene hívei is otthonosan mozognak a mesék világában, gondoljunk csak hirtelen Tuomas Holopainenre, aki oda-vissza van Donald kacsáért, a zenész gyűjteménye legalább két játékboltot feltudna tölteni, ha mindez azonban nem lenne elég, 2014-es megjelenésű szólólemeze szintén Disney-hegyeket mászott meg, ugyanis a Music Inspired by the Life and Times of Scrooge elnevezésű kiadvány egyenesen Dagobert bácsi előtt hivatott tisztelegni.

Napjainkban a Jégvarázs című animációs cukiságbomba birtokolja a népszerűséget, azon belül is a Let It Go című sláger, amit már boldog-boldogtalan átdolgozott 2013-as vászonra kerülése óta. Legutóbb a Nightwish jelenlegi énekesnője, Floor Jansen vetemedett erre a lépésre, akinek kislánya, a hároméves Freja adta meg a kezdőlöketet – nem kis sikerrel.

Az énekesnő valóságos lavinát indított, hiszen huszonnégy óra leforgása alatt számtalan platform beszámolt a remek feldolgozásról, melynek nyomán hamar megnőtt a felvétel nézettsége, de az is kiderült, hogy a dalos pacsirta további nótákkal készül, ugyanis így szeretné betölteni azt az űrt, amit az elmaradt koncertek idéztek elő.

Ebből adódhatott a Loudwire szerkesztőinek az ötlet, miszerint szavazást indítsanak annak érdekében, hogy kiderítsék, olvasóik mely Disney-karaktert tekintik a legmetálosabbnak. Volt, aki határozottan kijelentette, hogy nincs semmi metálos az Disney-filmekben, a többség viszont jobbnál-jobb ötletekkel nyilvánította ki véleményét, sokszor alaposan megindokolva azt.

A hozzászólók egyhangú döntést hoztak és úgy határoztak, hogy Demóna érdemli ki azt, hogy „a metálosok táborát erősítse”! Demónával először az 1959-ben debütált Sleeping Beauty (Csipkerózsika) című rajzfilmben találkozhattunk, amiben nemcsak átkot szór, hanem sárkánybőrben tüzet is okád - többek között. A karakter 2014-ben egy saját történet keretein belül újra vásznakra került, a főszerepben pedig Angelina Jolie tündökölt, aki tavaly egy második film erejéig szintén egybeolvadt a karakterrel - némiképp megszerettetve azt a közönséggel.

A frappáns válaszok egyébként olyan meséket tartalmaztak még mint a Fantázia, a Bambi, a Coco, Az Oroszlánkirály, a Szépség és a szörnyeteg és  A kőbe szúrt kard, de felmerült még az oly sokszor emlegetett Jégvarázs is – csak, hogy néhányat említsünk.

süti beállítások módosítása