Eltűnt énekesnők nyomában: Kimberly Goss
2017. június 03. írta: Sarok Bettina

Eltűnt énekesnők nyomában: Kimberly Goss

kim49378aa02a194189ad9f40fcec95ceed.jpg

Alexi Laiho ex-felesége 1978. február 15-én született Los Angelesben, ám később Finnországban telepedett le. Kim életében is régóta szerepet játszott az, hogy saját együttese legyen. Mielőtt 1997-ben megalapitották volna a Sinergyt más együttesekben is szerepelt, mint billentyűs ilyen többek között a Therion, a Dimmu Borgir, valamint a Children Of Bodom. Amikor Kimberly kilépett a Dimmu Borgir-ból és Svédországba költözött, és úgy határozott, hogy itt az ideje annak, hogy saját együttesbe kezdjen.

Az első inkarnációja a Sinergy lett. A basszusgitáros Sharlee D'Angelo (Arch Enemy és Mercyful Fate ),a dobos Ronny Milianowicz és az akkor még ismeretlen gitáros Alexi Laiho (Children of Bodom) lett. A bemutatkozó album, a Beware the Heavens lett 1999-ben. Az albumot elég jól fogadták az izgalomtól telt európai metal-rajongók, majd Kim Finnországba költözött, így nem találkozhattak a svéd tagokkal, ezért tagcsere történt az együttesben.

A zenekar lényegében feloszlott, de Kimberly és Alexi szerette volna folytatni a projektet. Az új felállással, álló finn csapattagok: Roope Latvala (alapító tagja a  Stone zenekarnak ) feltételezett helyzetben a ritmus gitáros, Marco Hietala (a Tarot alapitója később pedig a Nightwish tagja ) lett a basszusgitáros és Tonmi Lillman-t választották az új dobosnak.

sinergy_12668_1.png

Ez a felállás rögzítette a To Hell and Back-et, majd az együttes együtt turnézott a Nightwish-sal . Ekkor már a Sinergy kezdett hirnevet szerezni. Ez a túra talán leginkább figyelemre méltó, hiszen az is beleszámít a Nightwish- DVD kiadásába a From Wishes to Eternity-be. Szerepel a DVD-én egy emlékezetes pillanat, ami tulajdonképpen egy vicc, amelyben a Sinergy tagjai a színpadon úgy jelentek meg, mintha a Nightwish tagjai lettek volna.

A sors iróniája pedig az, hogy Marco Hietala töltötte be a Nightwish új basszusgitárosának posztját, Sami kirúgása után. A következő album, a Suicide By My Side volt, amely több női éneket tartalmazott, és áttért a durvább stílusra. Nem sokkal a harmadik album felvétele után Lillman elhagyta a zenekart.

Hamarosan helyébe a Barathrum dobosa Janne Parviainen (Ensiferum) csatlakozott hozzájuk. A basszusgitáros, Marco elhagyta a zenekart, feltehetően a Nightwish miatt. A helyzet végül megoldódott: az új basszer Lauri Porra, a Stratovarius  basszusgitárosa lett.

A Sinergy rögzítette az utolsó albumukat, melynek címe Sins of the Past volt. Az album 2005-ben kellet volna, hogy megjelenjen de az anyag sajnos már nem jelent meg, mivel Alexi szerint a Sinergy már feloszlott, és már nem aktív a további zenei projektekre. Kimberly Goss azonban egy 2011-es interjújában elárulta, hogy ő bármikor készen állna az újrakezdéshez.

süti beállítások módosítása