Leander: így fest 10 év után a Csak Te
2019. június 22. írta: Sarok Bettina

Leander: így fest 10 év után a Csak Te

4135225-web760.png

Köztudott, hogy Köteles Leander egykoron Csak Te című számával robbant be a köztudatba, mely nóta valósággal hatalmas port kavart. Nem sokkal később az énekes szólóprojektje zenekarrá nőtte ki magát, Leander Rising néven pedig mindösszesen két stúdiólemezt (Szívidomár, Öngyötrő) jelenítettek meg, majd 2015-ben, öt évnyi közös munka után jelentették be feloszlásukat.

A tehetséges metálénekes útja azonban nem ért véget, hiszen rövid időn belül közzétette, miszerint Leander Kills néven fog debütálni újdonsült csapata. A formáció bemutatkozó korongja 2016-ban, Túlélő elnevezésen került a boltok polcaira, majd ezt követte egy évvel később az Élet A Halál Előtt. Sikerük tagadhatatlan, hiszen mérföldkövet mérföldkőre halmoznak, idén pedig piacra dobták harmadik lemezüket, a Luxusnyomort.

A karakteres hangú énekes augusztus 19-én egy jubileumi koncertet ad a Barba Negra Track-ben, melynek jelképéül most újra felvette debütáló szerzeményét, - a már fent is említett Csak Te elnevezésű tétel képében - amelyhez vadonatúj kisfilmet is forgattak. A videóban természetesen ezúttal is Leanderé a főszerep, hiszen nem csupán énekel, de a gitárokat és a zongorát is ő szólaltatja meg, a dobokat pedig a Leander Kills ütőse, Jankai Valentin szolgáltatja.

A metálvilág természetesen odáig van a régi-új hangzásban felcsendülő nótáért:

 - Leander egy nemzeti kincs.

- Ilyen énekes csak egyszer születik, elképesztő a tehetsége.

- Ugyanaz a profizmus mint 10 éve. Ebben a feldolgozásban még több erő és tűz van, mint az eredetiben.

- csak néhány, a dícséretet kifejező kommentek közül.

Íme!

süti beállítások módosítása