Feltörekvő zenekarok: NorthTale
2019. szeptember 13. írta: Sarok Bettina

Feltörekvő zenekarok: NorthTale

image-asset.jpeg

A svéd/amerikai zenekar megalakulása hivatalosan 2017-re tehető, és bár a tagok nem ismeretlenek a célközönség számára, alakulásukat tekintve mégis újnak tekinthetőek a metálzene végtelenül színes palettáján. A formáció egyébként öt, igen tehetséges fiatalembert sorakoztat fel Patrick Johansson dobos, Bill Hudson gitáros, Jimmy Pitts billentyűs, Mikael Planefeldt basszeros, valamint Christian Eriksson énekes személyében.

Utóbbi, azután kezdte el tevékenységét a bandában, miután távozott a Twilight Force soraiból, ahol utódja a méltán népszerű Alessandro Conti lett. Az együttes bemutatkozó lemeze idén került a lemezboltok polcaira,  Welcome To Paradise elnevezésen, ami hatalmas sikerrel robbant be a köztudatba - megannyi lehetőséget kínálva a zenekarnak.

Sikerük már az album megjelenése előtt megpecsételődőtt, hiszen a kiadványt a Higher és a Shape Your Reality névre keresztelt kislemezek vezették fel, melyek azonnal belopták magukat a közönség kegyeibe.

 A srácok első, avagy bemutatkozó koncertjének a Sabaton Open Air adott otthont, ahol hatalmas ováció fogadta őket, illetve azt a tizenhárom tételt, ami végül felkerült az első korongjuk számlistájára.

Mint kiderült, a közös zenekar ötlete már tíz éve megfogalmazódott a tagokban, ám ahhoz, hogy a tökéletes felállás lépjen rivaldafénybe mindösszesen  tíz év volt az ára - de megérte!

Sikeres debütálásuk nyomán, a szemfüles fanatikusok azóta is árgus szemekkel lesik minden egyes lépésüket, most pedig újfent boldogság van a levegőben, hiszen a csapat bejelentette, miszerint leforgatták legelső kisfilmjüket is, ám azt egyelőre nem árulták el, hogy melyik nótához is forogtak a kamerák.

Aki esetleg még nem találkozott volna a srácok fülbemászó muzsikájával, annak most segítünk egy picit, ugyanis elhoztuk a svéd/amerikai brigád augusztus 2-án megjelent híres-nevezetes albumát.

Íme a Welcome To Paradise!

 

süti beállítások módosítása