Több, mint zene -  avagy előadók, akik nemcsak albummal törtek piacra
2020. március 21. írta: Sarok Bettina

Több, mint zene - avagy előadók, akik nemcsak albummal törtek piacra

6796403-gold-wallpaper0000000000.jpg

Imádjuk őket, nap mint nap megfordulnak a lejátszási listáinkon, mindent tudunk róluk, mégis mélyéségesen megtudnak lepni minket. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk öt, olyan metálzenei előadót, akiket nem csak azért szeretünk, mert gyáraik kedvenc muzsikáinknak, hanem azért is, mert a metálzenét igyekeznek saját kezüleg átcsempészni valami másba, legyen az egy film, egy játék, vagy akár egy képregény...

Sabaton – játék, játék és játék

Zene + tankok + csata + felhőtlen buli = Sabaton! A Sabaton talán korunk egyik legsokoldalúbb bandája, hiszen amellett, hogy puska-módra lövik mi magukból a jobbnál-jobb dalokat, kellően ügyelnek arra, hogy általuk a rajongók nemcsak jó muzsikát kapjanak, de egyúttal jól is tudják érezni magukat.

Ennek első lépése egy frappáns egyesülés volt a World of Tanksszel, melynek során elérhetővé vált saját applikációjuk, elkészült egy cudar jó, tankos, háborús klip a Primo Victóriához, ráaádsul a megújított tankos játéknak is szerves részei lettek, hiszen megérkezett az első zenélő tank, ami a Primo Victoria STRV S81 elnevezést kapta, és aminek temrészetesen maga a zenekar tagjai is elmaradhatatlan kiegészítői, ugyanis karakterekké váltak.

HA ez esetleg nem volna elegendő, tavaly újabb bomba tervüket valósították meg, ami egész egyszerűen nem más, mint egy saját Sabaton-játék! A virtuális háborúba konkrétan báemelyik nam besorolhatod magad egy kiadós bulira, ugyanis szenzációs találmányuk online elérhető, és ami még ennél is fantasztikusabb az az, hogy teljesen ingyenes!

collage_6.jpg

Tarja –  Spirits and Ghosts a sötét novella

2017 novemberében hódította meg a világot a Nightwish alapítótagjának második karácsonyi lemeze, ami a From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas) elnevezést kapta. A sötét tematikájú kiadvány igen nagy népszerűségre tett szert a rajongók körében, hiszen az általa közvetített téma is igen sokat mondó.

A lemez megjelenésével egyetemben egy novella is boltokba került, Spirits and Ghosts (Novel for a dark Christmas) elnevezésen, melynek tartalma mintegy negyven oldalon bontakozik ki Conor Boyle illusztrációval kiegészülve.

collage0_3.jpg

Within Temptation – The Unforgiving a képregény

Az élet szép és tele van jó dolgokkal Na ezek többsége Hollandiából érkezik, azon belül is a Within Temptation által. Mint ismeretes, a formáció 2011-ben dobta piacra The Unforgiving című lemezét, amire – a Nightwish-hez hasonlóan - évekig kellett várniuk a rajongóknak.

Akkori kiadványuk újabb stílusváltás volt Sharonéknál, akik egyébként is előszeretettel varázsolgattak albumról albumra. Az album kísérőjeként, de mondhatjuk akár úgy is, hogy kistestvéreként azonos néven egy több részes képregény is világot hódított – nem is olyan kis sikerrel.

Az is közismert tény, hogy elsődleges tervük teljesen más volt, egészen pontosan ők is egy filmet szerettek volna leforgatni, ám egyéb okok végett végül a képregény mellett állapodtak meg.

Minden pénzünket egy film elkészülésére szerettük volna fordítani. Volt egy bizonyos költségvetésünk, majd választanunk kellett. Amikor a videókat készítettük, azt mondták, hogy nem használhatunk sem vért, sem pedig fegyvereket... mi azonban mindent használni akartunk : vért, fegyvereket.... mindent!

- árulta el Sharon den Adel

Az albumon szereplő dalok némelyikéhez egyébként kisfilm is készült, melyek komoly háttértörténettel rendelkeznek némi átirattal, a klipek pedig egy-egy történetet mesélnek el, mintegy helyettesítés gyanánt, amiért mégsem került leforgatásra az áhított adaptáció.

collage2_2.jpg

Powerwolf – Armata Strigoi a táblajáték

Vámpírok, vérfarkasok, Bibliáról prédikáló papok... egy szóval egy tökéletesen körbefont téma, legendákról és egyéb apróságokról. A Powerwolf előszeretettel veti papírra a felsorolt lények ihlette szövegeket, és ami az egészben a legjobb, hogy már évek óta piszkosul jól megy nekik.

Nem ők az egyetlen zenekar, aminek elsődleges alapköve a farkasok, de ők azok, akik a lehető legszerethetőbb módon adják el a nótákat... hogy miért? Hallgasd meg ember, nem fogsz csalódni!

 A Dorn Attila vezette falka tavaly jelentette be, miszerint ők is magasabb szintre emelik azt, amit csinálnak, ezért terveztek egy saját társasjátékot, amit tavaly ősszel, Armata Strigoi - An Adventure with Powerwolf  elnevezésen boltokba is küldtek.

Maga a játék természetesen az éjszaka teremtményei (vámpírok vs. vérfarkasok) előtt tiszteleg, ráadásul egy különleges, ám mindenek előtt egy nagyon izgalmas történet is kapcsolódik hozzá, melynek szálait mindenki a maga kedve szerint boncolgathat. Hát nem fantasztikus?!

collage3.jpg

Nightwish – Imaginaerum a film

Rendesen megvárakoztatta rajongóit a finn Nightwish, ugyanis miután 2007-ben boltokba került a Dark Passion Play, - ami Anette Olzon bemutatkozó lemeze volt új frontasszonyként – hosszas turnét bonyolított le a zenekar  anépszerűsítésével, majd 2010 körül bejelentették, hogy most már bizony neki vágnak az új lemez készületeinek.

2012-ben végül megérkezett a várva- várt kiadvány Imaginaerum címmel, ami megannyi érdekességet vont maga után. Első ízben, elénk tárult, hogy az újdonság vonala a filmzenét közelíti, melyben tévedés nem is volt, ugyanis a Nightwish az album mellé egy igen érdekes történet szálon futó filmet is felépített, melynek rendezői székében Stobe Harju foglalt helyet.

Az Imaginaerum-film ötelte egyébként nem mindenkinek tetszett, ám a tagok szép lassan belátták, hogy idővel talán mégis lesz belőle énekes halott... vagy mégsem? A finn kormány egyébként 365 ezer euróval támogatta a film létrehozását, de a végösszeg 2 millió 300 ezer euróra rúgott. Mivel a film fogadtatása alulmúlta a várakozásokat, a zenekar rengeteg pénzt veszített.

Az adaptációban egyébként mindössze két apró cameo szerepet válallt a Nightwish, mondván, nekik halvány lila gőzük sincs arról miként kell eljárni, így a rendezőnek parancsba adták, hogy a lehető legkevesebb képkockán legyen láthatóak.

Nics film filmzenéket tartalmazó album nélkül, ezért nem is volt olyan meglpő, amikor kipottyant a boltok polcaira az Imaginaerum – The Score címet viselő, filmzenéket tartalmazó album. A további érdekességekről itt írtunk korábban.

süti beállítások módosítása