Kimberly Goss: „Senki sem legyőzhetetlen" - kiderült, mi okozta Alexi Laiho halálát!
2021. március 05. írta: Sarok Bettina

Kimberly Goss: „Senki sem legyőzhetetlen" - kiderült, mi okozta Alexi Laiho halálát!

5c4b99e2f1f1a6f0f38602624da0d2c8e00b2e6ec12336b970fb9241061376540.jpg

Január 4-én szereztünk tudomást Alexi Laiho haláláról, majd nem sokkal később kiderült, hogy a finn zenész egészen pontosan 2020. december 29-én hunyta örök álomra szemeit. A Children Of Bodom, illetve a Bodom After Midnight zenekarok frontemberét a mai napig gyászolja a rajongótábor, emellett nem múlik el nap anélkül, hogy törvényes felesége, Kimberly Goss (ex-Sinergy) meg ne emlékezne szeretett férjéről, akivel egyébként a legjobb barátok is voltak.

Többek között mi is beszámoltunk arról, miszerint Alexi soha nem tervezett hivatalos formában elválni Kimberly-től, mindazok ellenére sem, hogy 2017-ben házasságot kötött az ausztrál Kelly Wrighttal. A finn törvény azonban amellett, hogy fifikás, azért hagy némi kiskaput is a feleknek; ilyen például az, hogy amennyiben Alexinek szándékában állt, szinte bármikor elválhatott volna Goss-tól - mindezt a feleség beleegyezése nélkül is.

Finnországban a törvény kimondja, hogy anélkül is elválhatsz a házastársadtól, hogy az beleegyezne. Bármikor elválhatott volna tőlem az elmúlt évtizedben + a beleegyezésem és a jóváhagyásom nélkül is.

- vallotta Goss.

Kimberly és Kelly Wright-Laiho egyébként már rendesen szétszedték egymást, ugyanis hosszú ideig kettőjük nyilvános háborúzásától volt hangos mind az internet, mind a sajtó egyaránt. Egy ideje már szerencsére nem fújnak háborús szelek a felek között, azonban ez hamarosan változhat, ugyanis törvényes özvegy révén, Goss kapta kézhez azon iratokat, amelyben kristálytisztán közlik a negyvenegy évesen elhunyt legenda halálának körülményeit.

Megkaptam a végső törvényszéki jelentést Alexi halálával kapcsolatban. Törvényes özvegyeként szereztem tudomást ezekről az információkról. Finnül valahogy így hangzik: „Alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen”. A fordítás szerint, a máj és a hasnyálmirigy kötőszövetének alkohol által okozta degenerációja. Továbbá, a szervezetében egy, az álmatlanság kezelésére szolgáló fájdalomcsillapítókból és opiodokból álló koktélt is találtak.

- tudatta követőivel.

provinssirock_2015_children_of_bodom.jpg

E rendkívül tehetséges és gyönyörű lélek elvesztése olyan tragédia, amit teljes mértékben meg lehetett volna előzni. Még sok jó év állt előtte. Képzeld csak el azt a csodás zenét, amit kaphattunk volna tőle, ha elfogadja a segítséget. Arra kérek mindenkit, aki alkohol-és drogproblémával küzd, hogy kérjenek segítséget. Neked nem kell ugyanarra sorsra jutni. Ha az emberek segíteni próbálnak rajtad, ne feledd, hogy szeretetből teszik és mert aggódnak érted, ezért is kérlek arra, hogy ne taszítsd el őket. És lehetőleg kerüld el az olyan helyzeteket, amik elősegítik a függőséged. Legyen ez egy tanulságos mese arról, hogy senki sem legyőzhetetlen.

- folytatta.

Nem szeretném, hogy Alexi halála hiábavaló legyen. Reménykedem abban, hogy a szülőhazájában, Finnországban létre hozhatok egy alapítványt, hogy segíthessek azoknak, akik ugyanazokkal a démonokkal küzdenek. Erről nyíltan kell beszélni, nem szégyenforrásként kezelni. Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian szenvedünk, de a segítség adott. Ha Alexi története akár EGY életet is megmenthet, akkor valami jó is származhat ebből a szörnyű veszteségből, amit át kellett élnünk.

- olvasható a bejegyzésben.

136355604_418772032575082_505344311219783121_n.jpg
Fotó: Instagram/Kimberly Goss

Az igen karakteres hangú énekesnő egyébként egy korábbi posztban újfent kikelt magából, miután többször is megkérdőjelezték gyászát, illetve szóvá tették azt, hogy folyamatosan néhai férjéről posztol. 

19 éves voltam, amikor Alexivel találkoztam és több, mint 23 évig ismertük egymást. Egész idő alatt tartottuk a kapcsolatot, igaz az elfoglaltsága miatt néha kicsit gyakrabban.

- fogalmazott, majd folytatásként hozzátette:

Együtt játszottunk egy zenekarban, együtt zenéltünk, együtt bejártuk a világot, hosszú ideig kapcsolatban voltunk, együtt éltünk, házasok voltunk, a válás után is együtt utaztunk nyaralni, és ami legfontosabb az az, hogy barátok voltunk. Kibaszottul a legjobb barátok voltunk. Együtt váltunk felnőtté. Az egymás iránti szeretetünk sosem szűnt meg, csak megváltozott. Miért olyan nehéz ezt néhány embernek megértenie?

- mondta.

144181490_1616315785422851_81654133598495805_n.jpg

Fotó:Instagram/Kimberly Goss
süti beállítások módosítása