Összefoglaló a közelmúltban történtekről
2017. október 20. írta: Sarok Bettina

Összefoglaló a közelmúltban történtekről

lwfqm84.jpg

Megérkezett a The Dark Element új dala

A formáció november 10-én dobja piacra bemutatkozó nagylemezét, a saját magukról elnevezett The Dark Elementet. Az Anette Olzon, valamint Jani Liimatainen vezette alakulat három dal már megosztott korábban a The Dark Element, a My Sweet Mistery, illetve a Here's To You című számok képében, a napokban pedig egy dalszöveges kisfilm keretein belül debütált legújabb szerzeményük, a Dead To Me.

Novemberben debütál a Dalriada új albuma

A Binder Laura vezette legénység már hónapok óta a stúdió falain belül készíti legújabb nagylemezét, melyről a közelmúltban több információ is napvilágra került. Először azt tudatták rajongóikkal, hogy új kisfilmen dolgoznak, majd később elárulták, hogy a korong a Nyárutó elnevezést kapta és november 18-án kerül majd az üzletek polcaira. Ha mindez nem volna elég, azt is elárulták, hogy aki képtelen kivárni a novembert, annak már október 18-ától lehetősége lesz beszerezni az újdonságot, magától a zenekartól.

 

A post shared by Dalriada (@dalriada_official) on

 

Új kislemez és klip érkezett Tarjától!

A Nightwish eredeti énekesnője, kicsit sem vesztegeti idejét, hiszen már év eleje óta hangoztatja azt, hogy idén új albumot dob piacra. A finn szépség nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy egy karácsonyi lemezen dolgozott, ami a From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas) elnevezést kapta, és november 17-én hódítja majd meg a világot. A korong beharangozója az O Come, O Come, Emmanuel című kislemez volt, a nótához pedig kisfilmet is forgatott az énekesnő.

Jövőre érkezik az új Powerwolf-album!

 Két éve került a boltokba a német farkasok legutóbbi nagylemeze, ami a Blessed and Possessed elnevezést kapta. A zenekar ezek után sem unatkozott, ugyanis tavaly nyáron egy DVD-t is megjelenítettek, The Metal Mass - Live néven. Az idei évet ismét egy új kiadvány piacra dobásával kezdték, ami ezúttal egy koncertlemez volt, és szintén Blessed and Possessed elnevezésen került megjelenésre. A közelmúltban azonban hivatalos Instagram-profiljukon keresztül tudatták a nagyérdeművel, miszerint már dolgoznak az új anyagukon, ami a jövőre hódítja majd meg a nagyvilágot, és minden eddiginél jobbnak ígérkezik majd, mint elődjei.

 

A post shared by Powerwolf (@officialpowerwolf) on

 Új dalt osztott meg a Beast In Black

Anton Kabanen és újdonsült csapata szintén novemberben támadnak bemutatkozó albumukkal, melynek beharangozó tétele a Blind And Frozen című dal és klip volt. A srácok azonban nemrégiben egy újabb szerzeményt hoztak nyilvánosságra, a választás pedig a zenekar névadó dalára, azaz a Beast In Blackre esett. A nóta egyéként egy dalszöveges kisfilm keretein belül került fel a Nuclear Blast lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornájára. Íme!

Januárban kerül a boltokba az Arkona új albuma

Három éve került az üzletek polcaira az Arkona legutóbbi albuma, ami a Yav elnevezést kapta. A Masha Scream vezette legénység azonban tavaly novemberben piacra dobta első lemezének, a Vozrozhdeniye-nek  a felújított változatát, mely korong teljes egészében egy megújult külsővel köszön vissza a hallgatóságra.

Az orosz folk metálosok júniusban jelentették be, hogy már javában készül legújabb stúdiólemezük, nemrégiben pedig már azt is nyilvánosságra hozták, hogy az újdonság teljes egészében elkészült, sőt akkori közleményükben már azt is elárulták, hogy a kiadvány a Khram elnevezést kapta.

Nemrégiben az orosz brigád ismételten közösségi oldalain közölte a nagyérdeművel, miszerint  az anyag január 19-én hódítja majd meg a nagyvilágot, és ha mindez nem volna elég, hivatalosan is bemutatták az album borítóját, valamint a dallistára is egyaránt fényt derítettek, ami mindösszesen kilenc tételt sorakoztat fel.

Íme a dallista:

1. Mantra (Intro)
2. Shtorm
3. Tseluya zhizn'
4. Rebionok bez imeni
5. Khram
6. V pogonie za beloj ten'yu
7. V ladonyah bogov
8. Volchitsa
9. Mantra (Outro)

 

süti beállítások módosítása