Összefoglaló a közelmúltban történtekről
2017. december 17. írta: Sarok Bettina

Összefoglaló a közelmúltban történtekről

microphone_fire_flame_metal_15312_2560x1600.jpg

Megérkezett Tarja újdonsága

A finn énekesnő december 8-án dobta piacra Feliz Navidad nevezetű különleges kiadványát, ami tulajdonképpen egy duettlemeznek is tekinthető. A korongon egyébként olyan énekesek énekelnek duettet az ex-Nightwish-énekesnővel, mint Doro Pesch, Simone Simons, Sharon den Adel, Tony Kakko, Timo Kotipelto, Elize Ryd, Hansi Kürsch, Floor Jansen és még sokan mások.

A Finnország hangjának is megválasztott énekesnő bejegyzéséből azonban az is kiderült, hogy nem csupán egy egyszerű lemezről van szó, ugyanis Turunen jótékonysági célból rögzítette a korongot és ezáltal szeretne segítséget nyújtani mindazon károsultak számára, akik az Irma hurrikán áldozatai lettek. Az új kiadványból befolyó összeget egyébként mind a károsultak kapják majd meg, egy új életkezdés reményében.

Új kisfilmmel jelentkezett a Dalriada

Január 19-én debütál a folk metált játszó csapat legújabb nagylemeze, ami a Nyárutó elnevezést kapta. A Binder Laura vezette formáció mindösszesen 11 dalt rögzített az újdonságra, melyek egyikéhez kisfilmet is forgattak. A csapat hétpecsétes titokként őrizte azt, hogy mely nóta is került megfilmesítésre, ám a napokban véget vetettek a találgatásoknak  és bemutatták a Búsiratóhoz készült videoklipet.

A Midnattsol énekesnője lett Liv Kristine

Mint ismeretes, Liv 13 évig erősítette az általa is alapított Leaves' Eyest, mindaddig, amíg a tavalyi év során elbocsátásra nem került. Ezt követően huzamosabb ideig háború dúlt a két fél között, ám a zenekar Elina Siirala énekesnővel a fedélzeten jövőre új albummal örvendezteti meg a rajongókat. Liv sem unatkozik, hiszen az elmúlt időben számos különleges fellépésben részesítette rajongótáborát, emellett pedig új szólólemezén is ügyeskedett.

A napokban azonban kiderült, hogy a norvég szőkeség, nem csupán ezekkel töltötte el idejét, ugyanis hivatalosan is csatlakozott a húga által alapított Midnattsol nevezetű csapathoz. A srácok már javában dolgoznak új korongjukon, amelyen immár két énekesnő lesz hallható, az Espenæs-nővérek személyében.

25289401_1675947989114944_5510160812861114262_n.jpg

Új kislemezt dobott piacra a Leaves' Eyes

Hatalmas az izgalom a formáció háza táján, ugyanis januárban dobják piacra vadonatúj korongjukat, ami a Sign of the Dragonhead elnevezést kapta. Az album névadó dalával korábban már megismerkedhettünk, mely nóta egy kisfilm keretein belül került publikálásra. December 15-én azonban az Elina Siirala vezette legénység piacra dobta első kislemezét is, ami az Across The Sea elnevezést kapta.

25348609_10156131879413901_5961673757329511341_n.jpg

Visszatért a gyökereihez az Amberian Dawn

Legalábbis egy középlemez erejéig, melyet még azelőtt felvettek, mielőtt Heidi Parvianinen csatlakozott volna hozzájuk, és még mielőtt felvették volna az Amberian Dawn nevet. Tuomas Seppälä ugyanis első igazi csapatát Atheme One névre keresztelte és akkoriban férfiénekessel nyomultak, Peter James Goodman személyében.

A srácok természetesen rögzítettek is néhány szerzeményt, melyek később más hangszerelésben és címen ugyan, de helye kapta az AD lemezein, mint bónusztételek. A csapat most visszarepül az időbe és újfent kiadják az akkor elkészült dalaikat, melyeket ismét Peter énekelt fel. 

Íme a dallista:

1. Dreamchaser
2. Valley Of Velvet Roses
3. Burning Touch
4. World Of Insanity

untitledadao.png

 

süti beállítások módosítása