Összefoglaló a közelmúltban történtekről
2018. május 29. írta: Sarok Bettina

Összefoglaló a közelmúltban történtekről

microphone_fire_flame_metal_15312_2560x1600.jpg

Új kisfilm a Powerwolftól!

Július 20-án hódítja majd meg a világot a Powerwolf vadonatúj albuma, a The Sacrament Of Sin. A srácok elmondása szerint az újdonság az eddigi legjobb kiadványuknak bizonyul, amit minél előbb be szeretnének mutatni a nagyközönségnek.

A Dorn Attila vezette formáció a közelmúltban már teljes egészében bemutatta rajongóinak az újdonságot, hiszen a  korong borítójára, valamint a dallistára is egyaránt fényt derítettek. Mindezeken felül azt is elárulták, hogy nem csupán a már fent említett album esz az egyetlen, ami idén megjelenítésre kerül, ugyanis Communio Lupatum elnevezésen egy különleges kiadvány is napvilágot lát majd, amelyen a legnépszerűbb Powerwolf-slágerek csendülnek fel szintén népszerű kollégák előadásában.

Nemrégiben azonban nyilvánosságra hozták, hogy első kislemezes dalukhoz, a Demons Are A Girl's Best Friendhez egy kisfilmet is forgatnak, ami május 25-én került publikálásra a Napalm Records lemezkiadó jóvoltából. 

 Tarja: fény derült az Act II megjelenésére, de már egy előzetest is megtekinthetsz:

Köztudott, hogy a Nightwish alapítójaként is ismert énekesnő idén fogja piacra dobni Act II névre keresztelt DVD-jét, amit nem sokkal később vadonatúj korongja koronáz majd meg. Érdekesség, hogy a vokalista korábban ismét pályázatot hirdetett meg rajongói körében, ami annyit takart, hogy aki részt vett a koncerteken és jó minőségű képeket illetve más felvételeket készített, annak "munkája" indulhat a pályázaton és ezáltal esélyt kap arra, hogy az általa készült felvétel szerepeljen a kiadványon.

A finn szoprán munkásságát egyébként évek óta hatalmas izgalom övezi, a napokban pedig kiderült, hogy a fanatikusok július 27-én vehetik kezükbe a dalos pacsirta újdonságát, ami mindösszesen két koncertet ölel majd fel, melyek egyike a  londoni Metropolisban került rögzítésre, a másik pedig a milánói Teatro della Lunában. Mindezeken felül, a DVD számos különlegességet fog tartalmazni, amelyek még különlegesebbé teszik majd az earMUSIC lemezkiadó gondozásában megjelenő kiadványt. Ha mindez nem volna elég, a minap egy előzetest is megosztott a tűkön ülő fanatikusokkal. Íme:

Király Annával robog tovább az Ideas szekere

A tatabányai Ideas zenekar márciusban adott ki közleményt, amelyben az állt, hogy 13 év közös zenélés után távozik a csapat köreiből Kun Anita énekesnő, akivel egyébként a formáció tavaly rögzítette új – és egyben végső – albumát, az Egységet. Anita személyes okora hivatkozva döntött a távozás mellett, amit hosszas sorokon keresztül taglalt egy, a Facebookon megosztott bejegyzésben:

Kedveseim! Szeretném nektek bejelenteni, hogy 13 év után befejezem az Ideas zenekarral való közös zenélést. Az okokat nem szeretném mélyen szántva ecsetelni. 13 év alatt sok olyan esemény történik egy ember életében, ami kihatással lehet az élete különböző terül eteire és felülírhatja a dolgokat. Viszont tudnotok kell, hogy ez a búcsú a zenekar és közöttem baráti hangulatban zajlik le. A „méltó” szó jellemzi az elválást. Köszönöm nektek a sok szeretetet, kitartást és a sok-sok jó szót, amit tőletek kaptam! Köszönöm a zenekarnak jelenlegi felállásban és a volt zenekari tagoknak - akiket mindenképpen szeretnék név szerint isfelsorolni - Hamburger Ferencnek, Takács Tamásnak, Zelizi Lászlónak, Schlick Attilának, Molnár Zoltánnak és Gallay Lajosnak tehetségüket és tudásukat, a felejthetetlen éveket, koncerteket! Köszönöm Hartmann Kristófnak a sok év támogatást és barátságot! Személy szerint nem fogom letenni a mikrofont és a tollat. A zenekar sem teszi le a hangszert! Égni fog tovább az a tűz! Az Ideas a március 23-i tatabányai és április 13-i szombathelyi koncerteken, ezután várhatóan ősszel egy nagyobb rendezvény keretein belül lép fel utoljára a jelenlegi felállásban. A további tervekről a zenekar Facebook oldalán keresztül számolunk be.
Égjen még!

- magyarázta.

A zenekar többi tagja természetesen azonnal bejelentette, hogy Anita helyére új vokalista érkezik majd, továbbá számos tervük van már a közeljövőre nézve. Az izgatott együttes egyébkét nap, mint nap posztolt közösségi-oldalain fotókat, melyeken sokat sejtetően már el is árulták az új énekesnő kilétét.A közelmúltban bebizonyosodott a rajongók sejtése és kiderült, hogy az Ideas Király Annával folytatja a zenélést, sőt már egy vadonatúj dal is napvilágra került a Sorronia-frontasszony közreműködésével. Íme:

Kiderült, mikor érkezik a Dark Sarah új albuma

Köztudott, hogy Heidi Parviainen és csapata idén készül piacra dobni vadonatúj korongját, ami a The Golden Moth elnevezést kapta. Tavaly már hallhattuk és láthattuk is egyben a lemez felvezetőjeként szolgáló Trespasser című dalt, ám az sem titok, hogy a formáció itt még nem állt le a meglepetésekkel. Mint ismeretes, az albumon ismét lesznek majd vendég énekesek/zenészek, a közelmúltban pedig fény derült  a szeptember 21-én megjelenő újdonság dallistájára, ami mindösszesen tizenkét dalt sorakoztat fel, ami a következő:

01. Desert Rose
02. Trespasser
03. Wheel
04. My Beautiful Enemy
05. I Once Had Wings
06. Pirates
07. Sky Sailing
08. Wish
09. Gods Speak
10. Promise
11. Golden Moth
12. The Gate Of Time

26815212_1594168230665042_4388603696180202955_n.jpg

Hamarsan új albummal jelentkezik az Amaranthe is!

Mint ismeretes a múlt évben a csapat háza táján változás történt az énekesni fronton, hiszen elhagyta a formációt Jake E. énekes, akinek helyét Nils Molin vette át. Az új felállású zenekar hamar neki is vágott az új album készületeibe, alkalom adtán pedig néhány másodperc erejéig bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögé, s ezáltal feltárult előttünk a készülő újdonság hangzásvilága.

A közelmúltban kiderült, hogy a srácok teljes egészében elkészült a munkálatokkal, Elize Ryd énekesnő pedig izgatottan nyilatkozott arról, miszerint alig várja, hogy végre rajongóik is megismerjék munkájuk gyümölcsét. Az ötödik Amaranthe-album megjelenéséről egyelőre nincs rendelkezésre álló információ.

amaranthe_2017_alexandr_grigorev-800x533.jpg

Csodálatos kínálat az idei Fezenen (is)!

Hamarosan beindul a fesztivál szezon, így megnyitják kapuit a legnépszerűbb metálos fesztiválok, ahol jobbnál-jobb csapatok sorakoznak majd fel a rajongók legnagyobb örömére. Az idei Fezenen egyébként olyan neves előadók lépnek majd színpadra, mint a DragonForce, az Epica, a Halloween, vagy a Korpiklaani. A hazai színtérről fellép majd a Leander Kills, a Dalriada, az AWS, és a Road - csak, hogy pár nevet említsünk. Ha mindez nem volna elég, néhány órája kiderült, hogy a holland Delain is tiszteletét teszi majd Magyarországon, akik egyébként úgy kerültek képbe, hogy a Metal Allegiance lemondta a nyári fesztiválturnéját.

Visszatérésére készül a Xandria

Köztudott, hogy a német formáció turnéjuk befejeztével pihenőre vonult, hiszen egy igen nehéz időszakot tudhatnak magukénak. A Xandria egyébként arról is híres, hogy számos énekesnő megfordult már soraikban, a múlt évben ráadásul Dianne van Giersbergen is a távozás mellett döntött. A holland vokalista könnyek között mesélte el döntésének okait, melynek hallatán bátorítást nyertek a formáció korábbi pacsirtái is, akik hosszú évek elteltével először nyilatkoztak arról, hogy ők miért is hagyták el az együttest.

A srácok nem csüggedtek sokáig, hiszen Aeva Maruelle-lel kiegészülve befejezték turnéjukat, hosszas hallgatás után pedig a minap egy, a Facebokon megosztott poszt retein belül árulták el, hogy a jövő héten ismét színpadot kívánnak robbantani - természetesen továbbra is Aevával a fedélzeten. A Marco Heubaum vezette alakulatnak egyébként számos terve van a jövőre nézve, ám arról egyelőre még nincs rendelkezésre álló információ, hogy egy esetleges új albumon ki fog a mikrofon mögé állni.

Ahogyan Dianne van Giersbergen is!

Ahogyan azt már fent is említettük Dianne tavaly kényszerült távozni a Xandria soraiból, ám természetesen számára itt még nem állt meg az élet. A holland dalos pacsirta 2004-ben alapította meg Ex Libris névre hallgató együttesét, mely formáció a közelmúltban teljes egészében belevetette magát a munkába, hiszen lázasan dolgoznak harmadik nagylemezükön. Nemrégiben kiderült, hogy hosszas várakozás után hamarosan kiderül az újdonság megjelenésének pontos dátuma, de a csapat elmondása szerint hamarosan további izgalmas hírek lepik majd el az internetet - köztük vélhetően egy vadonatúj szerzemény is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása