Sharon den Adel szerint, az új hangzás új ajtókat nyit meg előttük
2019. január 22. írta: Sarok Bettina

Sharon den Adel szerint, az új hangzás új ajtókat nyit meg előttük

49899470_10156250299562986_6112285666811314176_n.jpg

Heteken belül polcokra kerül a Within Temptation visszatérő nagylemeze, a Resist. Köztudott, hogy a holland formáció újabb stílus változáson esett át, ugyanis az újdonság a modern zene alapjaiból építkezett - erről korábban így nyilatkozott az énekesnő:

Ez nem tudatos dolog. Azt írjuk, ami jön. Nem igazán tudjuk irányítani. Ez csak a kreatív folyamat megkezdése, és a szabadság megadása, hogy bármilyen változást véghez vihess, mivel nagyon szórakoztató, ha valami mást csinálsz. Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor a dalok minden alkalommal különbözőek. Ez az, amit akartunk - új dolgokat szerettünk volna. Változtatni akartam, és ez volt a legjobb módja annak, hogy nyitottabbak legyünk az új dolgokra.

- vallotta, párja, Robert Westerholt pedig eképp egészítette ki:

Azt hiszem, hogy az egész Within Temptation számára szükség volt a szünetre. Úgy éreztük, hogy éveken át egy gyorsvonaton mozogtunk, ezért volt szükség a leállásra. És őszintén szólva, nem igazán tudtuk, hogy mi lesz a szünet eredménye.

- mondta.

12696290_797212403746678_2078407333_n.jpg

A vokalista újfent hasonló kérdésekre válaszolt, elsőként pedig az új zenei irányzatra adott feleletet:

Az új albumra sokkal különbözőbb dolgok voltak hatással, mint bármikor. Azt hiszem, hogy az inspiráció a városi tájképtő származnak, és ezért tér el az új lemez a korábbiaktól. Sokkal másabb volt elkészíteni ezt a korongot, mivel sokat agyaltunk azon, hogyan is készítsük el az albumot, a dalokat, a ritmust - ez olyan volt mintha városi zenét csinálnánk.

- magyarázta, majd arra is kitért, hogy szerinte nyit-e bármiféle új ajtókat a változás:

Azt hiszem, igen. Ha tovább folytatjuk azt az utat, amelyen az előző lemezen kezdtünk el járni, akkor úgy érzem, hogy ezáltal sokkal nyitottabbak leszünk, ha ezt a crossovert csináljuk akkor sokkal inkább, nem is tudom, talán a dalok hangzása sokkal modernebb. Számunkra a nehéz gitár és a nagy zenekar alap volt, most azonban sokkal minimálisabban bánunk vele, csak akkor használjuk, ha szükséges, így sokkal több teret biztosítunk a gitár riffeknek, és az énekemnek is egyaránt.

- áradozott.

A helyzet az, hogy amióta berobbantunk a köztudatba folyamatosan egy hullámvasúton voltunk. Ez 2002-ben történt. A kezdetektől jó sorsunk volt, minden alkalommal újabb- és újabb mérföldkövet értünk el, és mindig úgy voltunk vele, hogy még többre képesek vagyunk. Mindig örültünk, amikor sikerült megtennünk, sokkal messzebbre jutottunk, mint azt vártuk. Előre tudtuk, hogy mit akarunk csinálni, és hogy mit szeretnénk a színpadon közvetíteni, sokat fektettünk ebbe a zenekarba, először a nap, mint nap tartó munkával, majd az összes pénzünket bele öltük, minden hétvégén játszottunk,és ez így ment minden egyes alkalommal, és ez volt az oka annak, hogy ennyi ideig tartott az új album elkészítése. Ha visszatekintünk a több, mint 23 éve tartó karrierünkre, színtiszta rohanás. Egy idő után fogalmunk sem volt arról, hogy mit kezdjünk a zenekarral, egyszerűen leblokkoltunk, majd elkezdtem dolgozni a saját albumomon, a My Indigón.

- mesélte a hosszas szünet kapcsán.

süti beállítások módosítása