Tuomas Holopainen: „Nem szeretném, ha több tag elhagyná az együttest"
2019. január 22. írta: Sarok Bettina

Tuomas Holopainen: „Nem szeretném, ha több tag elhagyná az együttest"

10624802_821421087900634_5804367945987048818_n.jpg

Jelenleg is nagy az izgalom a készülő Nightwish-album kapcsán, hiszen a legutóbbi korong nagy megnyerés volt egyes rajongók számára, míg a többség úgy gondolta, hogy lehetett volna ennél jobb is. Végtére is a zenekar szekere megállíthatatlanul robog tovább, mindazok ellenére, hogy az 1996-os megalakulásuk óta, több tag is elhagyta köreiket - többségük nem önszántából. Többek között erről faggatták a formáció főnökét, aki mindezek mellett másról is készségesen válaszolt az őt kérdező szlovák lapnak.

Nem szeretném, ha további tagok távoznának az együttesből, így remélem, hogy ez marad a végső felállás. Úgy hiszem, hogy az elkövetkezendő turné nem lesz olyan, mint amilyen az elmúlt két évtizedben volt... Azért, hogy az emberek és a zenekar is ezt az egészet érdekesnek találják folyamatosan aktív kell, hogy legyél. Ha azt szeretnénk, hogy a zenekar még 2030-ban is aktív legyen, akkor meg kell tartani a szikrát.

- mesélte az esetleges jövő kapcsán.

Nagyon sokat próbáltunk. Azt hiszem, két-három hétig csak a régi dalokat próbáltuk, mert már nemigazán emlékeztünk arra, hogy hogyan is mennek. Floor soha nem énekelte őket korábban. Troynak is teljesen más volt, ezért rengeteget kellett próbálnunk, és egy kicsit fel is kellett frissíteni ezeket a nótákat, ezért Budapestre mentünk felvenni néhány nagy zenekaros részt. Fontos volt, hogy ne sok mindent változtassunk rajtuk, hiszen tiszteletben kell tartanunk az eredeti változatot, de fel szerettük volna frissíteni őket, hogy sokkal kényelmesebben eltudjuk játszani.

- mesélte a Decades album és turné kapcsán.

nw2004pcsnw_acct4786.jpg

Ezt követően elmesélt néhány apróságot a készülő újdonság gyanánt, majd azt is elmondta, hogy mérhetetlenül hálás a rajongóknak azért, hogy kitartanak a banda munkássága mellett, még ha sokszor nem volt könnyű megbirkózni egyes helyzetekkel - gondol itt a tagváltásokra, melyek közül a legnagyobb botrányt a Tarja Turunen alapító-énekesnő kipenderítése volt, majd az őt váltó Anette Olzon viharos és egyben váratlan távozása követett.

Voltaképp 22 évnyi létezés után még mindig itt vagyunk, és képesek vagyunk zenét készíteni. A minőség még mindig tökéletes, a rajongók nagyon hűek, ráadásul egyre nagyobb tömegekben jelennek meg a fellépéseken. Köszönöm a rajongóknak, hogy ragaszkodnak hozzánk, még ha nem is volt mindig könnyű - mindenki ismeri a történetet - de még mindig itt vagyunk.

- vallotta.

Már befejeztem a zeneszerzői folyamatot. A dalok többé-kevésbé elkészültek. Már mind meg lett írva. Még mindig dolgozom néhány szövegen. De szerintem ez csak 2019 első feléig tart majd. A legjobbakat rendszerezzük majd, májusban pedig készítek egy demót, hogy a többiek is meghallgathassák. A hagyományos nyári tábor keretein belül fogjuk felvenni az egész lemezt, s ha minden jól alakul, akkor 2020 elejére kiadjuk - vagy valami hasonló.

- ecsetelte.

süti beállítások módosítása