Johan Hegg: „Ha saját stílusod van, akkor az emberek felismernek"
2019. július 11. írta: Sarok Bettina

Johan Hegg: „Ha saját stílusod van, akkor az emberek felismernek"

amon-amarth-5.jpg

Májusban töltötte meg a lemezboltokat az Amon Amarth vadonatúj nagylemeze, a Berserker. A korong igen nagy sikernek örvend, hiszen nem csupán a rajongókat, hanem a kritikusokat is egyaránt megnyerte. A svéd formáció jelenleg is az újdonságot népszerűsíti világszerte, a Metal Covenant azonban sikeresen mikrofonvégre kapta a csapat frontemberét, aki készségesen válaszolt a feltett kérdésekre.

Arra, hogy mennyi az esélye annak, hogy a több évnyi rutin és tapasztalat mellett megismételik önmagukat albumról albumra eképp válaszolt:

Nos, mindig nehéz olyan riffet találni, amilyent korábban még nem hallottál. Gyakran előfordul, hogy egy dal hasonlít egy másikra. Mi már nem törődünk azzal, ha egy dal hasonlít egy másikra. Már az sem érdekel, ha azt mondják, hogy egyes dalaink hasonlítanak egy másik zenekaréhoz, mint például « Ez totál olyan, mint az Iron Maiden » Leszarjuk, ha túlságosan hasonlít az Iron Maidenhöz, ha mi jónak ítéljük meg, akkor úgy tartjuk meg, ahogy van.

amon_amarth9055621.jpeg

- magyarázta, majd szót ejtett arról, hogy szerinte kellene- e csapatának változtatni bármin is, ami a stílusukat illeti:

Azt hiszem, hogy örökre így folytatjuk. Csak nézd meg az AC/DC-t, ők egy örökreszóló stílust alakítottak ki maguknak. Nem változtattak semmin. Ahogyan a Slayer sem. Ha saját stílusod van, akkor az emberek felismerik.

- vallotta.

süti beállítások módosítása