Így készült a DragonForce legnépszerűbb dala!
2019. október 09. írta: Sarok Bettina

Így készült a DragonForce legnépszerűbb dala!

b7450321249eeabe9074cd6218e4b5de274bf099r1-999-793v2_uhq.jpg

Szeptemberben került boltokba a DragonForce vadonatúj albuma, az Extreme Power Metal. A korong többnyire pozitív visszajelzésekben részesült, hiszen a kritikusok és a rajongók többsége is egyaránt úgy gondolta, hogy a Marc Hudson vezette legénység legutóbbi lemezeik (Maximum Overload, Reaching Into Infinity) után, sikeresen visszakanyarodott gyökereihez.

A formáció már a megalakulásuk óta hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem is olyan meglepő, hiszen dalikra nemcsak az jellemző, hogy bitang hosszúak és fülbemászóak, hanem leginkább az, hogy extra hosszú gitrászólókat villantanak. Egyik legismertebb szerzeményük - nem véletlenül - a Through The Fire And Flames, melynek kapcsán most kiderült egy-két apróság, amit maga a szerző, tehát Herman Lee osztott meg a nagyvilággal.

Még 2005 elején történt, amikor a harmadik lemezünket készítettük. Ez egy fontos album volt a hangzásunk fejlődésében, ezért mindent bele tettünk a dalba - beleértve a konyhai mosogatót is. Azon gondolkodtunk, hogy « mit is szeretnénk? » Hatalmasnak és fülbemászónak kellett lennie, és hat gitárszólót tartalmaz. Határok nélkül írtunk dalokat. Akkoriban mindenki utálta a gitárszólókat, és azt hiszem, hogy ebben nekünk is nagy szerepünk volt.

- vallotta.

Vicces, amikor albumot készítünk, hogy minden dalt hasonlóan közelítünk meg, tehát soha nem gondoljuk azt, hogy a Through The Fire And Flames nagyobb figyelmet kap majd, vagy, hogy jobb lesz mint az összes többi dalunk. Mindegyik egyenlő figyelmet kap, de ez valahogy nagyon közel állt hozzánk, és ezért is lett az első szám az albumon, illetve ezért jelent meg első kislemezként és klip formájában is egyaránt.

- magyarázta az ikonikus nótáról, amivel sok helyen találkozni lehet.

 

süti beállítások módosítása