Floor Jansen: „Egykoron egy szürke kisegér voltam"
2019. október 26. írta: Sarok Bettina

Floor Jansen: „Egykoron egy szürke kisegér voltam"

gettyimages-515038600-2048x2048.jpg

Floor Jansen neve lassan több, mint húsz éve ékesíti a metálzene palettáját, ami nem is olyan véletlen, hiszen zenekarával, az After Foreverrel számos mérföldkövet elértek, így teljes mértékben érthető, hogy az énekesnőnek máig fáj a formáció 2009-es feloszlása. Csüggedni viszont nem sok ideje akadt, hiszen hamar életre invitálta a ReVampet, mely csapattal teljes mértékben önmagára lelt, ám az elért sikerek ellenére is akadt oka arra, hogy mindezt eldobja.

Ahogyan fent is említettük, a vokalista nem most kezdte karrierjét, ám a Beste Zangersnek köszönhetően hazájában most mégis feltörekvő csillagként kezelik. Jansen elmondása szerint, Hollandiában sosem volt különösebben igény a metálra, függetlenül attól, hogy számos, remek zenekar onnan származik. Durván bevallva,  a kutyát sem érdekelte, hogy ki is az a Floor Jansen egészen addig, amíg be nem került a Tarja Turunen neve által fémjelzett Nightwish-be, illetve meg nem mutatta tehetségét a már korábban is említett tévés vetélkedőben. 

A dalos pacsirta mostanában egyre merészebb, hiszen sosem mond ellent az új dolgoknak, ám most egy rádiós beszélgetésben elmondta: volt idő, amikor, nem arról volt híres, hogy kemény és kitartó, hanem sokkal inkább arról, hogy visszahúzódó:

Ez egy szép és különleges történet, amit mindenképp el kell mesélnem. Órákat vettem egy tanártól, aki folyamatosan arra bíztatott, hogy kezdjek el foglalkozni a zenével. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akkoriban egy félénk, szürke kisegér voltam. És zaklattak is..ami egyáltalán nem volt szép. És akkor megkaptam a főszerepet az egyik iskolai darabban... Elkezdünk dalokat írni. Nemrégiben kaptam tőle egy e-mailt, és azon töprengett, hogy vajon tudok-e még mindent. Természetesen mindenre emlékszem, hiszem ő volt legnagyobb példaképem!

- bányászta elő a történetet emlékeiből.

gettyimages-88426071-2048x2048.jpg

Ezt követően átterelte a témát büszkeségeire, első ízben elmondta, miért tartja jó dolognak azt, ha valaki metálénekesként tesz szert népszerűségre:

Majdnem húsz éve foglalkozom zenéléssel, ezidő alatt pedig tökéletesen megtanulod, hogyan kell kezelni a rád nehezedő nyomást és a sikert. És tudod mi a legjobb abban, hogy énekesként vagy sikeres? Hozzájárulsz ahhoz, hogy meggátold a metálzenével kapcsolatos előítéleteket, és megmutasd a világnak, hogy a heavy-metál sokkal több, mint pusztán durva zene és bőrkabátos férfiak.

- árulkodott.

Floornak persze nagyon fontos a karrierje, ám 2017 márciusa óta boldog édesanyja egy hipercuki kislánynak, aki átvette az uralmat a fontossági sorrendben, ám mindenek előtt anyukája szívében.

Néha egy profi labdarúgónak érzem magam. De valójában csak egy nagy labda van az éetemben. Ez pedig a Nightwish. Húsz év és egy kiégés után, ma  már jobban tudom mi az, amit megtehetek és mi az, amit nem.

- magyarázta a karrierről, valamint a zsúfolt időbeosztásáról.

A lányom nagyon szereti, ha itt vagyunk. Mert ez azt jelenti, hogy a nagyiékhoz megyünk. Nagyon jól érzi magát, és nekem csak ez számít. Számomra a lányom az első. És ez mindig is így lesz.

- zárta sorait, ejtve néhány szót Frejáról, aki nagyon szeret Hollandiában lenni.

49577022_616055038828691_7666888725887672243_n.jpg

süti beállítások módosítása