A Sabaton nem hisz abban, hogy a dalaik tanító jelleggel birnak
2020. január 03. írta: Sarok Bettina

A Sabaton nem hisz abban, hogy a dalaik tanító jelleggel birnak

gettyimages-695511180-1024x10240.jpg

Immáron több, mint két évtizede kiemelkedő alakja a metálszintérnek a Sabaton, mely zenekar nem kisebb dologgal írta be magát a metáltörténelembe, mint azzal, hogy történelmi témájú dalokkal töltik meg lemezeiket. A formáció legutóbbi mesterműve, tavaly nyáron hódított világot, tartalma pedig teljes egészében az I. világháború előtt tiszteleg.

A Joakim Brodén vezette csatárok csupa jót kapnak rajongóiktól, táboruk pedig évről évre egyre csak nől, ami nem is olyan meglepő, hiszen a srácok történelemtanárokként is megállják a helyüket. Egy hosszabb interjú keretein belül a zenekar két alapítója, Joakim és Pär Sundström beszélt a kezdeti nehézségekről, illetve többek közt a sikeres befutásról, - ennek apropóján esett szó arról, miszerint olyan visszajelzéseket is kaptak, miszerint sokan a zenéjüknek köszönhetően tettek sikeres vizsgát történelemből:

Az évek soran sokan hívtak minket csodálatos tanároknak, mondván, a dalaink miatt tettek sikeres vizsgákat történelemből az iskolában. Ez nagyon kedves tőlük, de én egyáltalán nem értek egyet ezzel.

- kezdte Pär, majd eképp fejezte:

Személy szerint, én nem hiszem, hogy bármit is meg tudnál tanulni vagy tanítni egy három perces dallal. De most, a YouTube-csatornánkkal valóban taníthatunk ezekről a témákról. Azt hiszem, ez egy nagy előrelépés a zenekar számára.

- magyarázta. 

A zenészt konkrétan ezen a ponton tudom személyesen megcáfolni, hiszen a II. világháborús tesztet jómagam is Sabaton-dalok segítéségel sajátítottam el, viszonylag kevés tanulást beleölve abba, hogy végül a legmagasabb osztályzatot szerezzem meg. Hogyan tudsz a csapat dalaival tanulni? Ez egészen egyszerű: a nótákban megemlítésre kerülnek a fontosabb helyszínek, és a dátumok is, így amikor tegyük fel egy Kurszki csatáról kérdeznek, már pörgetheted is a fejedben a Panzerkampfot, melynek első versszakában már ott is a dátum. A lényeg, hogy össze tudd kapcsolni a a dalokat az eseményekkel, nekem bejött, és nagyon úgy fest, hogy nem én voltam az egyetlen, aki erre vetemedett - nem kis sikerrel! 

süti beállítások módosítása