Érdekes interjút adott Pär Sundström
2020. február 24. írta: Sarok Bettina

Érdekes interjút adott Pär Sundström

sabaton-par-20.jpg

Tavaly nyáron töltötte meg a boltok polcait a legújabb Sabaton-lemez, ami a The Great War elnevezést kapta. A formáció köztudottan a történelem híve, így nem meglepő, hogy a lemezeiken helyet kapó dalok is a múltat kívánják új színben megismertetni a nagyvilággal. 

A formáció egyik alapítója, Pär Sundström most egy nagyon érdekes interjút adott, melyben kitért a zenekar kezdeti időszakára, mindemellett azt is nyilvánosságra hozta, hogy minek köszönhetően ragadtak le a történelmi témáknál. 

Ugyanúgy kezdtük, ahogy a legtöbb zenekar. Csak néhány srác voltunk, akik együtt klógtak és egy bandában akartak lenni. Csak beszélgetsz róla miközben bulizol és iszol, majd végül úgy döntesz, hogy itt az ideje kipróbálni mi sülhet ki belőle.

- kezdte, majd a folytatásban azt is elárulta, hogy milyen nevet viseltek mielőtt kiötlötték az őket népszerűvé tevő  Sabatont:

1cb74gf8rrq21.jpg

Mielőtt Sabatonnak neveztük volna, Aeon volt a neve. Ekkoriban még nem vettünk fel dalokat, mindössze próbáltunk néhányszor. Úgy gondolom, hogy a 2000-es évek környékén kezdtek izgalmassá válni a dolgok, amikor már Sabaton néven játszottunk helyi klubokban és különböző rendezvényeken.

- vallotta.  

A zenész természetesen arra is választ adott, hogy honnan jött az ötlet, hogy gorcső alá kapják a történelmet, majd végül ez legyen karrierjük és egyben dalaik meghatározott ékessége. 

 A rajongói rekaciók és a saját érzelmeink miatt is. Az első albumunkon mindeféle témájú dalok voltak, a dalszövegek megírása pedig amolyan szükséges rossz volt. Miután kiadtuk a Primo Victoriát, azt éreztük, hogy a daloknak végre értelmük van. A rajongóknak is nagyon tetszett. Okésnak tartottak, majd ragaszkodni keztünk hozzá. Nehéz lenne új utat járni, de én ezt nem akarom.

- újságolta. 

83062926_10157873378669868_8691061881906921472_o.jpg

süti beállítások módosítása