Dalszerzési szokásairól mesélt Tuomas Holopainen
2020. március 12. írta: Sarok Bettina

Dalszerzési szokásairól mesélt Tuomas Holopainen

5528e65f-nightwish-founder-tuomas-holopainen-talks-making-of-new-album-in-video-interview-weve-had-our-occasional-hell-in-the-past-image.png

Áprilisban tölti meg a boltok polcait a kilencedik Nightwish-album, ami a Human. :II: Nature elnevezést kapta. A kiadványról mindezidáig három tételt ismerhettünk meg, melyek kisebb-nagyobb szerencsével ugyan de belopták magukat a célközönség kegyeibe. 

Magáró az újdonságról folyamatosan érkeznek az izgalmasabbnál izgalmasabb kulisszatitkok, ám egy-ey interjú alkalmával más-más érdekes témák is napvilágot látnak.

Tuomas Holopainen már többször is elmesélt néhány részletet a készületekről, most azonban arra a kérdésre adott választ, hogy mennyiben volt más Floor hangjára írni tételeket, mint annak idejét, Tarja illetve Anette számára:

Mindig azt csinálom, hogy megpróbálom elképzelni a hangját a fejemben, amikor komponálom a dalokat, ez az előző énekesnők esetében is így volt. Mindig megpróbálom úgy alakítani a dalokat, hogy azok illeszkedjenek az adott énekeshez.

- felelte, majd eképp fejezte:

collage00000000000_1.jpg

Amikor megírom a dallamokat és a dalszöveget, folyamatosan arra törekszem, hogy halljam a hangját a fejemben. Azt hiszem, hogy a mostani albumunk a valaha volt leg ének-orientáltabb lemez, amit valaha készítettünk, hiszen mind három énekes teret kapott.

- ecsetelte.

Ha mindez nem volna elég, a zenész arról is meglett kérdezve, hogy ő hogyan is látja a helyzetet tudván, hogy a rajongók csakis az eredeti énekesnőt képesek elfogadni, utódjait pedig még véletlenül sem:

Ez egy soha véget nem érő vita, de Floor egész jól teljesít, hiszen megközelítőleg annyi ideje van a szakmában, mint maga a Nightwish, tehát a 90-es évek végétől. Az emberek ismerték őt, mielőtt még bekerült volna a bandába, most pedig már hét éve annak, hogy hivatalos tag.

89109218_636960503793183_5527327661015171072_o.jpg

- jegyezte meg szűkszavúan, majd szóba kerülvén a szintén sikeres Within Temptation és Delain zenekarokat elmesélte, hogy mely csapatok inspirálták őket arra, hogy a keményebb műfajban zsebeljék be sikereiket:

Tulajdonképpen ugyanabban a csónakban evezünk, azzal, hogy mindenki a maga dolgával foglalkozik. Mi az első szimfonikus metált játszó zenekarok között voltunk, akik női énekessel futottak be, nem mi voltunk az elsők, hiszen ránk is nagy hatással voltak más zenekarok, mint például a Theater Of Tragedy, vagy a Therion. Nem mi kezdtük el a műfajt, viszont mi voltunk azok, akik magasabb szintre emelték.

- vallotta. 

wm_6.jpg

 

süti beállítások módosítása