Elkezdte új lemeze munkálatait Tarja!
2020. március 18. írta: Sarok Bettina

Elkezdte új lemeze munkálatait Tarja!

07b_64950.jpg

Tavaly töltötte meg a lemezboltok polcait a finn metálkirálynő vadonatúj nagylemeze, ami az In The Raw címet viseli. A kiadvány hatalmas mérföldkő lett a dalos pacsirta munkásságában, ugyanis saját belátása szerint sem készített még ennél személyesebb, merészebb és mindenek felett keményebb lemezt. 

A vokalista köztudottan idén Outlanders nevezetű projektjével is piacra tört, mely csapat igen rég jelentkezett újdonsággal - egészen idáig. Tarja, sok más előadóhoz hasonlóan nemrégiben kényszerült jegelni turnéját a világot jelenleg is rettegésben tartó koronavírus miatt, így szentelve némi időt tartott egy rövid diskurzust Instagram sztorijában.

 A Nightwish-énekesnő néhány, saját kezüleg kiválasztott rajongói kérdésekre adott választ, melyek közül valóban a legérdekesebbeket válaszolt meg. Elsőként elárulta, hogy a karantén miatt rengeteg szabad ideje van, így kellőképp tud segíteni kislányának a házi megírásában, emellett mintegy kikapcsolódásként kertészkedni is szokott.

mg_2655-edit.jpg

A vokalista külön megjegyezte, hogy mennyire tetszik neki az a kérdés, melynek feltevője arra volt kíváncsi, hogy a múltját tekintve mely dalokat volt sokkal nehezebb elénekelni korábban, mint napjainkban - erre egy igen érdekes válasz érkezett:

Ez egy nagyon jó kérdés...Ha a múltamat nézzük, akkor a Nightwish-dalokat említeném, sőt , egészen biztos, hogy Nightwish-dalról van szó... A Passion And The Opera - amit az Oceanborn albumra vettünk fel -  mondjuk nagyon nehéz volt, emlkészem, hogy konkrétan a padlón bőgtem annyira nehéz volt... Továbbá ott van még a Stargazers is.. De mivel folyamatosan gyakorlok, ma már nem jelentkenek kihivást ezek a dalok.

- kutatott emlékeiben az énekesnő.

A folytatásban további érdekes kérdésekkel találta szembe magát Tarja, ugyanis valaki megkérdezte tőle, hogy szokta-e esetleg még hordani az ikonikussá vált piros kabátját, amiben 2004-ben a Nemót forgatta, és amelyet a koncerteken is szívesen viselt. 

Nos, a helyzet az, hogy a Nemóhoz készült klipben viselt kabátom napjainkban is megvan, de már nem szoktam viselni.

nw07_1.jpg

- árulta el hatalmas vigyor közepette, majd az esetleges Nightwish-be való visszatérésére mindössze annyit felelt, hogy ezt még ő sem tudja.

Az ex-Nightwish-pacsirta a rendkívüli helyzet ellenére végig mosolyogta élő adását, majd többször is elmondta nézőinek, hogy vigyázzanak magukra. Mivel a világ minden pontján tombol a káosz, egy becses fanatikus Olazországot is szóba hozta, zon belül az érdekelte, hogy Tarja esetleg készetene-e közös élő adást Cristina Scabbiával, aki csapatával, a Lacuna Coillal szintén nincsenek rózsás helyzetben. Az énekesnő persze azonnal igennel felelt, majd humorát is maximumra emelte.

Ha mindez nem lenne elég, azt is megtudhattuk, hogy a karanténnka köszönhetően Tarja már el is kezdte következő nagylemeze készületeit, elmondása szerint, ha már most elkezd dalokat írni, akkor apránként haladva szép lassan elétárul majd a végeredményt, amit egyelőre nem tudni mikor fogunk megkapni.  

32856014355_b70dec015d_b0000.jpg

süti beállítások módosítása