Tuomas Holopainen: „Örülök, hogy Kai megmentette a zenekart"
2020. március 22. írta: Sarok Bettina

Tuomas Holopainen: „Örülök, hogy Kai megmentette a zenekart"

1132254-large-nightwish-wallpaper-1920x1080-for-meizu0.jpg

Rajongók millió várakoztak arra, hogy kiderüljön, mely dobossal folytatódik majd a Nightwish története. A formációt 1997 óta erősítő Jukka Nevalainen ugyanis 2014-ben jelentette be visszavonulását, miután egy videó keretein belül elárulta, miszerint már évek óta súlyos álmatlanságban szenved. 

A rajongók hamar kétségbe estek, hiszen két alapítótag már búcsút intett az együttesnek, legrosszabb feltevéseik, miszerint újabb ikonikus alak távozik a bandából sajnos tavaly nyáron beigazolódtak, ugynais a finn ütős hivatalos közleményben tudatta a nagyérdeművel, miszerint végleg átadja a helyét a Wintersunból is ismert Kai Hahtónak

A zenész elárulta, hogy mindazok ellenére, hogy már nem ő fogja püfölni a bőrt,a zenekar pénzügyeit továbbra is ő tartja kézben, így nem is lehetett hallani hogyléte felől. Tuomas most egy friss intejrúban elárulta, hogy cimborája jó egészségnek örvend, ám ettől függetlenül nem kíván hosszabb időre a Nightwish-dobok mögé telepedni.

Három hete láttam őt. Nagyon közel élünk egymáshoz, így gyakran találkozunk. Átjött és tartottunk egy igazi férfi estét, pókereztünk és megnéztük a Rambót.

- kezdte a dalszerző. 

66518351_10162067643095068_5791397888349175808_n_1.jpg

Manapság nagyon jó hangulatban van. De a zenekarral való turnézás egyáltalán nem merül fel, magától a ténytől, hogy esetleg újra álmatlanságban szenvedne. Ez egy nagyon szörnyű betegség. Az álmatlanság legfeljebb néhány hónapig tart, és leírhatatlan érzés,. Ő évekig ebben szenvedett. Szóval teljes mértékben megértem a döntését.

- egészítette ki monológját, majd eképp dícsérte a formáció ütőseit:

Elképesztő dobos. Bár azt hiszem, hogy ő is alulértékelt dobos, pedig elképesztő szenvedélyt visz bele a játékába. Tulajdonképpen nagyon különböznek Kai-jal. Mindketten kiváló zenészek, ezért is örülök, hogy Kai ott volt és megmentette a zenekart.

- vallotta. 

thumb_381_auto.jpg

süti beállítások módosítása