Késhet az Epica új albuma!
2020. április 03. írta: Sarok Bettina

Késhet az Epica új albuma!

13905_apocalyptica_epica_20201027.jpg

Többször is beszámoltunk arról, miszerint idén nyáron tervezte boltokba küldeni vadonatúj albumát az Epica. A csapat már hónapok óta dolgozik az újdonságon, újfent pedig több részes vlogban értesítik a rajongókat, hogy épp melyik folyamatnál is tartanak.

A világon jelenleg is megállíthatatlanul tombol a koronavírus-járvány, ami rendesen felbolygatta az állóvizet az előadók háza táján, különösen ami a turnékat illeti. A járványt egyelőre nem sikerült sem megfékezni, sem pedig csillapítani, így nem is olyan meglepő, hogy már a lemez megjelenéseket is veszélybe sodorta.

Az Epica alapítója, Mark Jansen nemrégiben árulta el egy interjúban, miszerint, ha továbbra sem csillapodik a járvány, nagy esély van arra, hogy új lemezük nem fog sem a tervezett időpntban, sem pedig egy ahhoz közelebb tartózkodó időben megjelenni.

Meglátjuk mi fog történni. A Nuclear Blast több megjelenést is későbbre tett, ezért nagy esély van arra, hogy ez befolyásolja majd az album megjelenésének időpontját. Abban reménykedem, hogy ha késik, akkor a késés a lehető legminimálisabb lesz, de ez persze attól is függ, hogy meddig tart ez a korona-ügy. Ha még néhány hónapig elhúzódik, akkor nem lesz értelme kiadni az albumot szeptemberben.

gettyimages-945963004-2048x2048.jpg

- nyilatkozta, hozzátéve:

Csak Simone és az én énekem hiányzik. Alapvetően mindent felettünk - megvan a gitár, a basszus, a billentyűk, a dob és a kórus is. Mindössze ez a két dolog hiányzik. Az ének egyébként sem a legkevésbé fontos része egy albumnak, szóval egy album Simone nélkül egyáltalán nem opció.

- magyarázta, kissé mókásan.

A zenész emellett az is elárulta, hogy egy különleges vendég is hallható lesz majd a kiadványon; kilétéről ugyan nem rántotta le a leplet, annyit viszont elárult, hogy arab hangzással megspékelt szerzeményről van szó, melyhez minden bizonnyal a titokzatos vendég is kapcsolódik.

süti beállítások módosítása