Hamarosan elkészül az Epica új albuma!
2020. február 04. írta: Sarok Bettina

Hamarosan elkészül az Epica új albuma!

9aefe2a438616db6d0877e0e37c3427a.jpg

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, idén nyáron kívánja boltokba küldeni vadonatúj albumát a holland Epica. A Simone Simons vezette formáció már gőzerőkkel formálja az újdonságot, amiről most kiderült, hogy hamarosan végérvényes formát ölt. A zenekar már javában válogatja a számlistára szánt tételeket, majd februártól májusig irány a stúdió!

Mark Jansen most frissen elárult némi információt, magáróla  folyamatról, de egyéb témák kapcsán is készségesen megszólalt. Első ízben, arra adott választ, hogy miben rejlik a sikerük, illetve mi is az a tűz, ami életben tartja őket:

A lényeg az, hogy mindig legyenek kitűzött céljaink. Ha új kihívások és célok vannak kilátásban, akkor mindenki izgatottá válik a kihívásoktól. Például, én mindig így érzek, amikor új albumot készítünk. Ha mondjuk azt érzem, hogy ez már egyáltalán nincs így, akkor talán jobb ha befejezzük. Úgy érzem, hogy mindenki ki van éhezve arra, hogy a lehető legjobb lemezt készítsük el. Most, hogy új albumon dolgozunk, újra ezt érzem. Mindaddig amig ez az érzés tart, az Epicának jövője van.

mark-jansen-epica.jpg

- nyilvánította ki gondolatait, majd eképp adott választ az újdonság kapcsán:

Most válogatjuk az albumra felkerülő dalokat. Ez egy nagyon izgalmas pillanat, de egyben fájó is, hiszen néhány dal nem sikerült a legjobbra, ezért a szerzőjük kissé csalódott emiatt. Nehéz helyzet ez, hiszen amikor megírsz egy dalt, akkor azt gondolod róla, hogy ez a világ legjobb nótája. Szavazással döntünk, a legtöbb szavazatot kapott dalok kerülnek fel az albumra. Jelen pillanatban 12 dal áll készen, aminek én nagyon örülök.

- tette hozzá boldogan, majd azt is elárulta, hogy saját belátása szerint az új lemezük a The Quantum Enigma útján halad majd.

És, hogy mit gondol a zeneipar változásáról?

Azt hiszem, minden sokkal jobb lett. A zene sokkal könnyeben elérhető, a lemezkiadók pedig kevésbé gyakorolnak befolyást a zenekarokra. Hatalmas szerencsénk van a Nuclear Blasttel hiszen óriási szabadságot adnak nekünk - amire egyébként szükségünk is van. Az előző cég folyamatosan megpróbált befolyásolni mindent, ami nekünk cseppet sem tetszett. A zenekaroknak manapság nagyobb hatalmuk van a saját zenéjük felett.

- nyilatkozta.

13680802_10154303174362969_8425731496308750521_n.jpg

süti beállítások módosítása