Klippremier: Feuerschwanz - Hier Kommt Alex
2020. október 27. írta: Sarok Bettina

Klippremier: Feuerschwanz - Hier Kommt Alex

feuerschwanz_band_picture_1_web-5a86118e.jpeg

Nyáron került boltokba a németek vadonatúj, dupla tartalommal ellátott nagylemeze, ami a Das Elfte Gebot elnevezést kapta. A csapat hatalmas sikerre tett szert az újdonsággal, ami nem is olyan meglepő, hiszen a kiadvány még a 2018-as megjelenésű Methämmert is lekörözte, holott az sem egy gyenge alkotás.

A Die sieben Todsünden részlegen néhány jól irányzott feldolgozás kapott helyet, melyek némelyike mintegy magasabb szintre emelte az eredeti nótát. A formáció különböző stílusokat válogatott össze, majd formálták ezt saját képükre, a végeredmény pedig egész egyszerűen elképesztő lett.

A koronavírus-járványnak köszönhetően a csapat teljes egészében el kellett, hogy tolja a lemezt népszerűsítő turnét, bár néhány koncertet - a korlátozásoknak eleget téve - azért sikerült megtartaniuk a közelmúltban. Ben Metznerék azonban kicsit sem unatkoznak, amire nincs is jobb példa annál, minthogy a minap jelentették be kilencedik kisfilmjük érkezését!

Az együttes eddig nyolc klipet forgatott, melyek jóvoltából olyan nóták kerültek megfilmesítésre mint a Metfest, a Das Elfte Gebot, a Meister der Minne, az Im Bauch des Wals, a Malleus Maleficarum, a Ding, az I See Fire, illetve az Amen & Attack.

A srácok most ismét egy általuk felpörgetett szerzeményt publikáltak, a választás pedig ezúttal a Hier kommt Alex (Die Toten Hosen) című számra esett. A kisfilmben ezúttal is visszatekinthetünk a lemezbemutató koncertre, ahol fel is csendült a tétel, és amely fellépés teljes egészében közönség jelenléte nélkül zajlott.

Íme!

süti beállítások módosítása