Tarja: „Boldog vagyok és nyugodt”
2020. november 17. írta: Sarok Bettina

Tarja: „Boldog vagyok és nyugodt”

60f1f1de4f7e4f07a1bc1964c366f93b.jpg

Lassan egy éve már annak, hogy a koronavírus-járvány megállíthatatlanul tombol a világban, melynek eredménye nem más mint egy csúnya arculcsapás az emberiség számára. Különösen érvényes ez a zenészekre, akik – mint tudjuk – a turnézásból tartják fenn magukat, ennek kiesése pedig kivétel nélkül, komoly fejtörést okoz az előadók számára.

Vannak azonban olyanok, akik nem érnek rá siránkozni a kialakult helyzetet illetően, ugynais megnövekedett szabadidejüket rendre a kreativitásnak, az alkotásnak szentelik. Ezen csapatot erősíti a Nightwish exénekesnője is, aki nyugodt szívvel látta meg a fényt az alagút végén, hiszen sokkal több ideje jut foglalkozni nyolcéves kislányával.

Az énekesnő elárulta, hogy jelen pillanatban ezek azok az apró dolgok, amik most rendkívül sokat jelentenek számára, különösen lenyűgözőnek tartja azt, hogy Naomi pontosan tudja min is megy most keresztül édesanyja – ezzel boldogságot okozva Tarjának.

Pár hónapja azt mondta nekem, hogy »anya annyira csodálatos, hogy ilyen sokáig itthon vagy, tudom mennyire hiányzik neked a turné és koncertjeid.«

- vallotta a vokalista, aki hozzátette, Naomi e szavakkal teljese mértékben elhessegette azt a fájdalmat, amit vélhetően a többi zenész is megél.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tarja Turunen (@tarjaofficial) által megosztott bejegyzés

Ezekben az időkben azon van a hangsúly, hogy támogassuk a szeretteinket és ne a félelemnek éljünk. Nem tudhatjuk mit hoz majd a holnap, ezért a jelenben kell élni, minden apró pillanatot meg kell élnünk.

- ecsetelte a folytatásban, majd azt is elárulta, hogy a szokásosnál több dalszöveg megszületett háza táján, így elsősorban ezekre fókuszál.

Tarja egyébként koncertekkel is készül szülőhazájában, Finnországban, elmondása szerint meg van az esély arra, hogy a megfelelő körülmények között megvalósuljanak a fellépések, de még mindig nem ad 100% bizonyosságot, tekintve, hogy a járvány  miatti intézkedések folyamatosan frissülnek. Az énekesnő mindezek ellenére nyugodtan és boldogan tekint a jövőbe...

20207f11268a41e3660047f0e67688f8903b12bb685cd12fc50022dcc4bcaa1000.jpg

Az egyik ismerősöm megkérdezte, mi történt velem, hogy ennyire nyugodt vagyok? Azt válaszoltam, hogy azért vagyok nyugodt, mert boldog vagyok. A családom és én is egészségesek vagyunk, valamint rengeteg tervem van a jövőre nézve és a karrieremmel kapcsolatban is – ez egy őrületesen csodás dolog.

- osztotta meg lezárásul.

Köztudott, hogy a finn pacsirta valóban keményen dolgozik, hiszen vadonatúj szólólemezén még az év elején elkezdett dolgozni, emellett Outlanders nevezetű projektje is visszatérésre készül, arról viszont továbbra sincs rendelkezésre álló információ, hogy pontosan mikor. Ha mindez nem volna elég, november elején újra boltokba küldte 2017-es megjelenésű karácsonyi lemezét, melynek mellékleteként november 27-én egy koncertlemez is megérkezik a lemezboltok porosan álló polcaira, mintegy hangolódást adva a közelgő ünnepekre, valamint némi fényt szórni erre a komor időszakra, amiben most részünk van.

 Fotó: Iltalehti, Instagram/Tarja
süti beállítások módosítása