Tarja: „Büszke vagyok a Nightwish-ben töltött éveimre!"
2020. december 08. írta: Sarok Bettina

Tarja: „Büszke vagyok a Nightwish-ben töltött éveimre!"

4282666751_f44621504b_c.jpg

Tarja Turunen nevét első ízben 1997-ben ismerhette meg a nagyközönség, ugyanis abban az évben került boltokba, az akkor mindössze egy éve létező Nightwish első nagylemeze, az Angels Fall First. Egy évvel később meg is érkezett annak utódja az Oceanborn képében, az akkori kritikusok pedig azonnal nyilvánvalóvá tették, miszerint a banda első kiadványa el fog törpülni az őt követők mellet.

A csapat akkor be is zsebelte első nagyobb sikereit, majd évről évre felfelé ívelt elismertségük. Az énekesnő végül 2005-ig erősítette az általa is alapított metálzenekart, amellyel mindösszesen öt nagylemezt (Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster, Century Child, Once) készített.

A Nightwish-ből való távozása évekig élete legcsúfabb bélyegeként lebegett előtte, ebből adódóan igyekezett is elkerülni a formációval kapcsolatos kérdéseket. Néhány éve azonban megtört a jég, ugyanis 12 év elteltével újra közösen állt színpadra Nightwish-beli duettpartnerével, Marco Hietalával, akivel mindig is közel álltak egymáshoz. Ha mindez nem volna elég, Tarja azt is elárulta, miszerint váltott néhány levelet egykori osztálytársával is (Tuomas Holopainen), akivel annak idején együtt alapították meg a mára nemzetközileg elismert együttest.

A finn metálkirálynő az utóbbi években büszkén nyilatkozik egykori csapatáról, amit elmondása szerint egy buta félreértés miatt kellett akarata ellenére elhagynia. Így történt ez most is, ugyanis az énekesnővel egy olasz lap készített interjút, amiben többek között arról faggatták, hogy érez-e bármiféle nyomást amiatt, hogy a rajongók a mai napig is felemlítik számára a Nightwish-t.

Büszke vagyok a Nightwish-ben töltött éveimre. Nagyon büszke vagyok arra, amit együtt elértünk és a munkámra is a zenekaron belül. A zene mindig ott fog maradni a történelem könyvekben, és egyáltalán nem érzem zavarban magam, amikor a rajongók a mai napig felemlítik a Nightwish-hez fűződő karrierem.

- nyilatkozta.

b6dc9d51.jpg

Egyáltalán nem érzek nyomást a közönség részéről. Tudom, hogy a zenéimmel folyamatosan kihívások elé helyezem őket, mivel ezek nem a legelterjedtebb rocklemezek (...). Ha mondjuk a legutóbbi lemezemet hallgatod, vannak dalok dob, gitár és basszusgitár nélkül, de vannak csak szimfonikus zenekarral és a hangommal alkotottak is. (...) Csinálok különböző dolgokat, mivel ez vagyok én.

- tette hozzá a jelenleg is temérdek tervektől fűtött énekesnő.

süti beállítások módosítása