Svédül érkezik a Sabaton vadonatúj dala!
2021. február 11. írta: Sarok Bettina

Svédül érkezik a Sabaton vadonatúj dala!

2669940_0.jpg

Bombasztikus hírrel jelentkezett a Sabaton, ugyanis a formáció arról tudósította rajongóit, miszerint február 26-án hódítja meg a világot vadonatúj szerzeményük, ami a Livgardet címet viseli. A nóta érdekessége mindösszesen az, hogy 2012 óta ez az első Sabaton-tétel, ami ismételten a csapat anyanyelvén, tehát svédül csendül fel.

2012-ben került boltokba Carolus Rex című nagylemezük, aminek végül készült egy svéd változata is, így a fellépések során svédül is felcsendültek a dalok a világ minden pontján. A formáció bejegyzéséből kiderült, hogy nagyon izgatottak, amiért újfent svédül komponálnak, sőt, a jövőben több svéd nyelven íródott tételt kívánnak megjeleníteni.

2012 és a Carolus Rex óta tervezünk több svéd nyelvű dalt szerezni, ugyanis úgy érezzük, hogy még mindig nem végeztünk hazánk történelmével. Az elmúlt évek során több téma is megvitatásra került, mindaddig, amíg bele nem ütköztünk egy nyilvánvaló dologba.

- olvasható közösségi oldalaikon.

A világ egyik legrégebbi katonai ezredét, a svéd királyi gárdát (Livgardet) 1521-ben, a Sabaton szülőhazájában hozta létre a legendás svéd király, Gustav Vasa. Az elmúlt 500 évben a korral fejlődve különböző királyok és királynők alatt szolgáltak, és még ma is aktívak.

Úgy éreztük, hogy egy ilyen évfordulóról érdemes dalt írni, ezért arra törekedtünk, hogy a svéd ezrednek és annak örökségének tiszteletére egy tiszteletteljes himnuszt írjunk

- hangzik el a folytatásban, hozzátéve, hogy a gazdag történelemmel rendelkező, több mint ötszáz évet lehetetlenség egyetlen dalban kifejteni, ezért a szóban forgó tétel, a Svéd Birodalom korai időszakát fogja górcső alá venni, különös tekintettel a csatákra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sabaton (@sabatonofficial) által megosztott bejegyzés

süti beállítások módosítása