Drasztikus változás a Delain háza táján!
2021. február 15. írta: Sarok Bettina

Drasztikus változás a Delain háza táján!

72703212_2973245539355570_4520194954691004969_n.jpg

Szomorú napra virradtak a Delain-rajongók, ugyanis Martijn Westerholt egy hosszas posztban ragozta a zenekar feloszlását - legalábbis ami a  jenlegi felállást illeti. A közleményből kiderül, hogy a formáción belül már huzamosabb ideje a plafonig ér a konfliktus, és mivel nem sikerült mindenki számára elfogadható megállapodásra jutni Charlotte Wessels énekesnővel az élen több tag is a kilépés mellett horgonyzott le. 

Közel több, mint egy éve a zenekaron belüli együttműködés már nem működött úgy mint egykoron. Néhányan már nem voltak elégedettek a zenekarban betöltött szerepükkel. Több, mint egy évig próbáltunk megoldást találni a problémára, de nem sikerült. Ebből fakadóan, ezentúl mindannyian a saját utunkat járjuk.

Nagyon szomorú vagyok, amiért ez most véget ért, ugyanakkor hálás vagyok azokért az évekért, amiket együtt töltöttünk. Együtt bejártuk a világot, osztoztunk a sikerben és a mélypontokban, olyan dolgokban volt részünk, melyek által tanulhattunk. (...)

Mindezek ellenére a Delain továbbra is létezik. A többiek más utat választottak. Úgy határoztam, hogy életben tartom a Delain-t, ezért folytatni fogom az új dalok írását. 2002-ben projektként indítottam a Delain-t, így a következő nagylemeznél hasonló lesz a helyzet, számos vendéggel. Sok ismerős arc fog csatlakozni hozzám.

- olvasható többek között.

delain_bandpage.jpg

16 éve a Delain a világom, ami az életem és a karrierem fele. Nehéz szívvel erősítem tehát meg, hogy a Delain Martijn szólóprojektjeként működik tovább, és a Delain-ben való részvételem ezennel véget ért.

Szóval, ki merre? Otto, Timo és Joey szintén távoztak a Delain-ből, de mindenki folytatni fogja a zenélést a saját projektjével. Martijn a Delain-nel folytatja, és bár eleinte fájdalmas lesz úgy látni a Delain-t, hogy már nem vagyok a tagja, a legjobbakat kívánom neki ehhez az új fejezethez.

- öntötte sorokba gondolatait Charlotte Wessels, aki egészen fiatalon a Delain által vált népszerűvé.

hf-2016-delain.jpg

A Delain távozó zenészei egyenként osztották meg álláspontjukat közösségi oldalaikon, ám ahogyan az Charlotte bejegyzéséből kiderül, szó sincs arról, hogy eltűnnének, sőt, mindenkinek van saját projektje, így csak idő kérdése mikor térnek vissza  rivaldafénybe. Wessels egyébként Patreonon továbbra is megtalálható, ugyanis ott teszi közzé saját szerzeményeit.

A Delain egyébként tavaly februárban dobta piacra legutóbbi nagylemezét, ami az Apocalypse & Chill címet viseli, és ami a formáció eddigi legkülönlegesebb alkotása lett.

süti beállítások módosítása