Távozik a Twilight Force énekese
2017. október 08. írta: Sarok Bettina

Távozik a Twilight Force énekese

3540382043_photo.jpg

A csapat 2011-ben indult hódító útjára,Philip Lindh és Daniel Sjögren jóvoltából. Bemutatkozó kiadványuk a The Power of the Ancient Force névre keresztelt kislemez volt, ami 2014-ben került  megjelenésre, majd ugyanazon évben már első korongjukat is piacra dobták Tales of Ancient Prophecies elnevezésen. A Christian Eriksson vezette csapat hamar turnéra is indult, majd nem sokkal később ismét stúdióba vonultak felvenni második nagylemezüket, amit a Gates of Glory, valamint a Battle of Arcane Might című kislemezek vonultattak fel.

2016-ban végül a lemezboltok polcain landolt óújdonságuk, ami a Heroes of Mighty Magic elnevezést kapta. Köztudott, hogy srácok a fantázia világából merítenek ihletet a dalok elkészülésénél, a nóták alapkövei pedig a sárkányok. Az együttes jelenleg is e lemezt turnéztatja, ám a napoban egy szomorú hírrel szolgáltak a rajongók, miszerint a Chrileon művésznéven futó énekesük úgy döntött: elhagyja a formációt.

Kedves barátaink, követőink...

Chrileon, az énekesünk már nem tagja a Twilight Force-nak. A királyságunkat a viharos idők lerombolták. A Twilight Force az elmúlt időkben messzire utazott, hogy válaszokat keressen a misztikus próféciáinkra. Többször is harcoltunk az utazások során és többnyire sikeresen. Mindent megtettünk azért, hogy egybetartsuk a csapatot, megtartsuk a békét és a királyságunk mágiáját.

- kezdték mondandójukat a srácok.

Most nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a veszélyes utak menetén Chrileon áldozatává vált a Forcelord sötét és egyben lelki varázslatának. Sajnos a sötétség és a szomorúság teljesen uralmába kerítette Chrileon lelkét. Chrileon tehát megszegte a fogadalmát, így már nem lesz velünk az elkövetkezendő csatákban. Ebből adódóan Chrileon elvesztette jogát afelett, hogy továbbra is a királyságunkban uralkodjon.

-árulta el a csapat.

tf5031743.jpeg

Tudjuk, hogy ez most egy komoly hír a bátor lovagainknak. De ne féljetek! A Twilight Force jövőbeli terveit mindez nem fogja befolyásolni. Most ismét egy izgalmas kaland fogja majd kezdetét venni, ami Chrileon utódjának megtalálását foglalja magába.

- áll a csapat mesebeli közleményében, melyet később eképp bővítettek ki:

Chrileon Twilight Force-ból való távozásáról szeretnénk most friss híreket közölni, hogy konkrétabb formában tisztázzunk egyes dolgokat. Úgy tűnik előbbi posztunk egy kisebb zűrzavart okozott arra vonatkozóan, amit valójában közölni szerettünk volna - ezt sajnos nem láttuk előre. Őszinték szerettünk volna lenni veletek, a mi bátor lovagainkkal, hogy tisztázhassuk, a Twilight Force zenéje továbbra is változatlan marad. Idővel világossá vált számunkra, hogy Chrileonnal más-más utat keresünk, tehát együtt már nem tudjuk közvetíteni azt a szenvedélyt és örömöt, amit a múltban együtt alkottunk meg. Sok szerencsét kívánunk Christiannek a jövőbeli terveihez, bár a hangja nagyon fog hiányozni.

-magyarázták.

twilight-force-53d90dc1b3a25.jpg

A srácok továbbá köszönetet mondtak Erriksonnak mindazért, amit értük tett, ám azt is elárulták, hogy már nagyban folyik az új énekes keresése, viszont erről egyelőre nem osztottak meg konkrét információt. Azt azonban nyilvánosságra hozták, hogy az elkövetkezendő turné keretein belül a Sabaton gitárosa, valamint a ReinXeed frontembere, Tommy Johansson áll majd a mikrofon mögött, aki számára kicsit sem ismeretlenek a Twilight Force dalai, ugyanis egy fellépés alkalmával már duettezett  az egykori frontemberrel - így nincs kizárva a lehetőség, hogy a srácok a jövőben Tommyt szeretnék majd a köreikben tudni.

tommy_johansson.jpg

Ezt követően az énekes is szót ejtett a történtekről, és ahogyan az lenni szokott egy teljesen más storyt vetett fel, mint amit egykori társai közöltek. Chris ugyanis elárulta, hogy nem az ő döntése volt a kilpés, hanem egy üzenet keretein belül közölték vele, hogy ők már találtak új énekest a turnéra, tehát már nem tartanak igényt rá.

Helló!
Tudom, hogy sokan vártátok már, hogy mondjak valamit a Twilight Force-ból való távozásomról. Tehát most itt van. Tegnap este egy szöveges üzenetet kaptam a zenekar egyes tagjaitól, melyben ez állt: «Chrille, ki vagy rúgva a zenekarból, már találunk egy csere énekest a turnéra.» Röviddel ezután elolvastam a médiában azt, hogy mit írtak rólam. Most elkezdhetem védeni magam, és mindent elmondani az én szemszögemből és minden másról is. De nem fogom megtenni. Nem hiszem, hogy mindez bármire is jó lenne. Nagyon szomorú és csalódott vagyok, hogy ez véget ért, de most csak annyit udok tenni, hogy várok. Rengeteg időt vesz igénybe mire teljesen begyógyulnak a sebek.

-kezdte mondandóját az énekes, majd így folytatta:

Tehát íme néhány összefoglaló:
Még mindig barátok vagyunk?
Valakivel igen, valakivel nem.
Dühös vagyok?
Nem.
Felhagyok a zenével?
Isten ments.
A következő évben biztosan kifogom majd találni, hogy mit is szeretnék csinálni, de remélem, hogy továbbra is követni fogjátok majd az utazásomat.

 

-írta az énekes, hivatalos Instagram-profilján keresztül.

14twilightforce01.jpg

 




 

 

 

 

süti beállítások módosítása