Vicky Psarakis: „Alissa folyamatosan megpróbálja megölni a bandát"
2019. szeptember 03. írta: Sarok Bettina

Vicky Psarakis: „Alissa folyamatosan megpróbálja megölni a bandát"

collage2_1.jpg

Szeptember 20-án tölti meg a lemezboltok polcait a The Agonist vadonatúj albuma, az Orphans. Magáról az újdonságról egyébként két dalt (In Vertigo, Burn it All Down) már megismerhettünk, ám az izgalmaknak még messze nincs végük, hiszen folyamatosan megosztanak részleteket más dalokból is egyaránt.

A formáció énekesnője most egy interjú során vallott arról, hogy bár újdonságuk sokkal izgalmasabb és egyben dallamosabb lett, mint 2016-os megjelenésű elődje, sokáig bajban voltak a kiadás kapcsán, sőt, Vicky kertelés nélkül lerántotta a leplet arról a személyről, aki szerinte a legtöbbet kíván ártani a The Agonistnek.

Alapvetően, a lényeg az, hogy nem volt kiadónk. De ez most teljesen eltér a zenétől. Sok olyan dolog is történt, amivel személy szerint én nem foglalkozom. És nem is szeretnék. Csak azért vagyok itt, hogy dalokat írjak és énekeljek. Vannak olyan emberek, akik nagyon nem akarták, hogy kiadjuk ezt az albumot, de mi ragaszkodtunk hozzá, már úgy voltunk vele, hogy majd mi magunk megjelenítjük - ami üzleti szempontból nem lett volna egy okos ötlet.

- kezdte, majd így folytatta:

Szerintem teljesen rendben van, ha most nyíltan beszélek. Nem én vagyok az első, aki drámát okoz, de úgy hiszem, hogy bárki számára egyértelmű, hogy az a személy, aki próbál visszatartani minket, az Alissa. Kezdetben, számos interjúban ócsárolta a zenekar tagjait. Ez nagyon kellemetlen számomra, hiszen soha nem találkoztam még vele, így furcsa erről beszélni. Fogalmam sincs meddig lehetne még visszatartani ezt a zenekart. Biztosan tudok néhány dolgot, amit tett, a többi csak találgatás. Nem akarok dobálózni, de én mondom, hogy a kirúgása óta megpróbálja megölni ezt a bandát.

- vallotta.

Köztudottan, 2014-et írtak a naptárak, amikor hatalmas változás állt be a metálvilágban. Az Arch Enemy frontasszonya, Angela Gossow bejelentette, miszerint elérkezettnek látja az időt arra, hogy több időt töltsön a családjával, ebből adódóan pedig lemondott énekesi posztjáról. A német énekesnő Alissa White-Gluzt szemelte ki méltó utódjául, aki tervei szerint két zenekart kívánt fennntartani. Ugyanezen a napon azonban nem csak az Arch Enemy frontján történt változás, hanem a The Agonist soraiban is, akik kitették White-Gluz szűrét a bandából, helyét a görög származású Vicky Psarakis vette át - nem kis sikerrel.

Az egész szituációból természetesn egy hosszan tartó sárdobálás vette kezdetét a felek között, melynek során folyamatosan megpróbálták cáfolni a másik mondandóját - mindezt nem a legbarátságosabb módon.

süti beállítások módosítása