Simone Simons szerint, új lemezük sokkal érettebb mint a korábbi lemezeik
2021. március 10. írta: Sarok Bettina

Simone Simons szerint, új lemezük sokkal érettebb mint a korábbi lemezeik

134154779_145166617368307_5382724039191401422_n0.jpg

Február 26-án került a boltok polcaira az Epica vadonatúj nagylemeze, ami az Omega elnevezést kapta. A formáció azóta is folyamatosan kapja a pozitív visszajelzéseket az újdonsággal kapcsolatban, amit nemcsak a kritikusok és rajongók, hanem a kollégák is ezerrel dicsérnek.

Az énekesnőt most az Audio Ink Radio kapta mikrofonvégre, a beszélgetésből pedig kiderül, hogy miért is kellett 2021-ig várni, az eredetileg 2020-ra ígért nagylemezre, valamint arra is választ kapunk, hogy Simone saját belátása szerint hogyan vélekedik a korongról.

Tudatos döntés volt, hogy szünetet tartsunk a The Holographic Principle turnéja után, hiszen kimerültünk. Folyamatosan úton voltunk. Két évente új albumot írtunk, majd rögzítettük, ezt követően pedig turnéztunk. Amikor szüneteltettük a turnézást, kiadtuk a The Essence of Epica című könyvünket. Újrakevertük a tízéves Design Your Universe lemezünket, ehhez pedig felvettünk néhány akusztikus tételt is. Emellett elkészítettük az Attack on Titan és a The Solace System középlemezeket, egy teljes hosszúságú lemezt viszont nem.

 fogalmazott.

Októberben és novemberben viszont már együttesként elkezdtük megírni az Omegát. Gondoskodtunk arról, hogy a naptáraink csak erre legyenek ütemezve. Mivel nincsenek koncertek, így zavaró tényezők sincsenek. Nagyon gyümölcsöző volt. Eredetileg tavaly adtuk volna ki, viszont elhalasztottuk. (...)

 tért ki a lemezt megelőző munkálatokra.

1_nmev8lfqriq-bypqv2g8kg5.jpg

És, hogy miben tér el az Omega a korábbi kiadványoktól, arról így nyilatkozott:

Változtatni akartunk néhány dolgon, mondhatni organikusabb hangzást szerettünk volna. Szóval egy teljes nagyzenekart használtunk. Rengeteg indiai hangszert bevetettünk, például szitárt és néhány különleges furulyát is. Sőt, gyermekkórus is volt. A The Holographic Principle-höz képest az Omega sokkal dinamikusabb. Sőt, azt hiszem, hogy érettebb is.

 örvendezett, majd hozzátette:

A másik dolog pedig az, hogy sokkal korábban elkezdtük megírni az éneksávokat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az éneknek elég tere lesz ahhoz, hogy virágozni tudjon, de akár úgy is fogalmazhatunk, hogy ragyogjon. Korábban demókat írtunk, így gyakorlatilag készen is voltak a dalok, az ének pedig a legvégén jött. Ezúttal jobban ügyeltünk erre.

 újságolta.

a1hcamxuc0l_ac_sl1500_0.jpg

süti beállítások módosítása