Gőzerőkkel dolgozik új albumán az Amon Amarth
2018. március 26. írta: Sarok Bettina

Gőzerőkkel dolgozik új albumán az Amon Amarth

amonamarth2017.jpg

2016-ban jelent meg a formáció legutóbbi nagylemeze, ami a Jomsviking elnevezést kapta. A világszerte elismert zenekar az eddigi legsikeresebb lemezét tudhatja magáénak, ugyanis helyet kapott rajta egy Doro Pesch-sel közösen készített nóta is.

A Jomsviking további népszerűsége abban rejlik, hogy a srácok a legendás zsoldos vikingek világából merítettek ihletet, de ismét fellelhető volt a szerelem és a bosszú tragikus megelevenedése is. Az album sikere egyébként már a kiadása napján megpecsételődött, ugyanis a Billboard 200-as listán a 19-ik helyig menetelt, megjelenésének hetén pedig mindösszesen huszonegyezer példány kelt el belőle.

A múlt évben, a formáció gitárosa, Johan Söderberg az Antihero Magazine-nak adott interjújában elárulta, a turné végeztével mielőbb szeretnének majd nekivágni a munkának a tizenegyedik lemezük kapcsán, melynek első fázisaként a dalszerzést emelte ki.

A napokban azonban az Ausztrál Heavy magazin kapta mikrofonvégre az együttes basszerosát, Ted Lundström, aki a következőket vallotta:

Az új album megírása már félig elkészült, az új dalok pedig csodálatosan hangzanak, így a lehető leghamarabb szeretnénk majd visszatérni a stúdióba.

-magyarázta

 

süti beállítások módosítása