Különleges kívánságáról mesélt Joakim Brodén
2019. július 04. írta: Sarok Bettina

Különleges kívánságáról mesélt Joakim Brodén

sabaton-joakim-2.jpg

Hamarosan boltokba kerül a Sabaton vadonatúj, The Great War elnevezésű kiadványa, ami már most hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. A srácok ezidáig, mindösszesen négy dalt (Bismarck, Fields Of Verdun, The Red Baron, Great War) osztottek meg az I. világháborút feldolgozó újdonságról, melyek azonnal belopták magukat a célközönség kegyeibe.

Svéd történészeink természetesen megannyi ütközetet megénekeltek már, most azonban kiderült, hogy vannak még olyan álmaik, melyeket mindenképp valóra szeretnének váltani. A formáció főcsatára, Joakim Brodén a Metal Hammernek adott interjújában mesélt egyik olyan kívánságáról, ami minden bizonnyal kicsit sem hétköznapi:

Június 6-án Normandia strandján szeretnék játszani. A tömeg kicsit sem olyan tömeg lenne, ami a kapun keresztül rohanna be, hajókkal érkeznének, mint a katonák. Az ajtók leereszkednek, ők pedig a partra futnak, ahogyan a katonák is tették, és ott van még a pirotechnika, mi pedig egy bunkerben kezdenénk játszani.

- magyarázta izgatottan az énekes, aki ezáltal kívánna méltó megemlékezést tartani a híres-nevezetes D-napról.

Az 1944-es D-napról, avagy a Normandiai partraszállásról évekkel ezelőtt már született egy Sabaton-himnusz, - a méltán népszerű Primo Victoria című szám képében -, ami teljes egészében a II. világháború legfontosabb hadműveletéről szól. A szóban forgó, 2005-ös megjelenésű  nótához egyébként tavaly forgattak egy igen különleges, háborús videóklipet, amit természetesen június 6-án osztottak meg a nagyérdeművel.

süti beállítások módosítása