DragonForce: Több, mint tíz év után távozik Frédéric Leclercq
2019. augusztus 14. írta: Sarok Bettina

DragonForce: Több, mint tíz év után távozik Frédéric Leclercq

du_hsshu0aa-wma.jpg

Szomorú hírre virradt ma a metálvilág, ugyanis a DragonForce basszerosa bejelentette, miszerint több, mint tíz év után távozni kíván a legénységből. Elmondása szerint, hamarosan új projekttel örvendezteti majd meg a rajongókat, mindemellett ott van még saját formációja is, a Sinsaenum.

Csodálatos lehetőséget kaptam, amit hamarosan be is jelentek. Nincs harag közöttünk, és minden jót kívánok a zenekarnak. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak az évek során nyújtott támogatásukért.

- áll a zenész szűkszavú közleményében.

df-epm-fred-600x600.jpg

Nagyon szomorú, hogy elveszítjük őt, de nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy folytatni tudja azt, amit szeret. Ő mindig is a barátja és a tagja lesz a DragonForce családnak.

- magyarázta Herman Li.

Fred utolsó fellépése a zenekar tagjaként a hét végén lesz Hamburgban, ahol a formáció méltó módon kíván búcsút inteni a zenésztől. Utánpótlásáról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, ahogyan arról sem, hogy  ki fogja átvenni Vadim Pruzhanov helyét, aki személyes okora hivatkozva, tavaly hagyta el a brit legendákat.

Köztudott, hogy a formáció új lemeze szeptemberben fog megjelenni, Extreme Power Metal elnevezésen, amelyről a közelmúltban már meg is érkezett az első felvezető, a Highway To Oblivion című szám képében. Érdekesség, hogy mivel még nem találtak új billentyűst Vadim helyére, az új korongon az Epica virtuózát, Coen Janssent hallhatjuk játszani.

 

View this post on Instagram

A post shared by Frédéric Leclercq (@evilfredos) on

süti beállítások módosítása