Andrea Ferro: „Küzdenünk kellett azért, hogy Olaszországban elfogadjanak"
2019. szeptember 14. írta: Sarok Bettina

Andrea Ferro: „Küzdenünk kellett azért, hogy Olaszországban elfogadjanak"

andrea-ferro-crop-photo-credit-katja-kuhl-e1326916281622.jpg

Ma már nincs is a térképen olyan hely, ahol ne lenne nyoma a metálnak, és annak képviselőinek. Köztudott, hogy a keményzene őshazájának Finnországot tartják, de a környező, skandináv országok is szép számmal kinevelték a jobbnál jobb zenekarokat. A Lacuna Coil énekese, Andrea Ferro most elmesélte, hogy hazájukban, Olaszországban teljesen más volt a helyzet, elmondása szerint, ugyanis elképesztően nehéz volt befutni metálzenekarként.

Panterán és Type O Neagative-on nőttem fel, csak néhány zenekar a 90-es évek elejéről - Paradise Lost, Korn... Ezek a zenekarok bátorítottak minket arra, hogy bekeményítsünk, majd kialakítsuk a saját stílusunkat, amit a Lacuna Coillal képviselünk. Ez volt az az időszak, amikor eldöntöttük, milyen irányba is tereljük majd a stílusunkat és a zenekart. Olaszország mindig is a dallamos zene székhelye volt. Nincs nagy történelmük az Olaszországból származó rock- és metál zenekaroknak. Mindig is többet foglakoztak a dallamos, hagyományos zenével, tehát kissé meg kellett küzdenünk azért, hogy be tudjunk futni a saját országunkba...

- magyarázta a keserédes kezdetekről.

Az énekes természetesen az október 11-én érkező, Black Anima elnevezésű lemezükről is szót ejtett, jobban mondva két tétel került kiemelésre, melyeknek különleges, sokat mondó hátterük van:

band-horizontal01.jpg

Marco jött az ötlettel, és úgy gondoltuk, hogy ez jó felvezető lehet majd a fellépéseken, általában instrumentális intrót használunk, azonban Cristinának volt egy elképzelése - imádja a dallamot, ezért hozzájárult a hangjával. Nagyon jól hangzik, olyan mint egy mini dal, ezért döntöttünk úgy, hogy intróként használjuk, ezáltal is valami olyasmit csináltunk, ami teljes más, mint amit megszoktak már tőlünk.

- állítja a korong bevezetőjéről, az Anima Neráról, majd mesélt kicsit a Layers Of Time-ról is:

Ez csak az egyik módja annak, ami elővetíti azt a hangulatot, amit az egész album képvisel - sokkal epikusabb ének Cristinától, ritmikusabb, horgős részek jómagamtól. Ez összességében a lemez hangzásának portréja.

 

 

süti beállítások módosítása