2020-ban is meghódítja Európát a Nightwish!
2019. október 28. írta: Sarok Bettina

2020-ban is meghódítja Európát a Nightwish!

42734902_2312054158837312_1168657023533842432_n.png

Az év végéhez közeledve, egyre nagyobb az izgalom a - manapság csupán csak többnyire finn tagokat számláló - Nightwish háza táján, hiszen a formáció jövő tavasszal jelentkezik vadonatúj nagylemezzel. Néhány fotó, és jól irányzott mondat alapján megtudhattuk, hogy a zenekar teljes mértékben változáson esett át, ám arról egyelőre nincs rendelkezésre áló információ azt illetően, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a közelgő lemezt.

Floor Jansen ugyanis korábban azt nyilatkozta, hogy újdonságuk teljesen más mint, amit már meglehetett szokni tőlük több, mint húsz éves munkásságuk alatt. Hogy mennyire kell félni ettől, az egyelőre még rejtély, hiszen köztudott, hogy a 2015-ös megjelenésű Endless Forms Most Beautiful elnevezésű koronggal rendesen mellé fogtak, hiszen a Nightwish még soha nem volt ennyire "hallgathatatlan".

Nem csak a rajongók, de Tuomas Holopainenék is be vannak zsongva, így tovább fokozva az izgalmakat, most gyors be is jelentettek egy európai turnét, amin elsődlegesen még nem szerepel minden ország, ám vélhetően, ami most lemaradt, azt majd a második köben jelentik be.

View this post on Instagram

A post shared by Floor Jansen (@floor_jansen_official) on

 

Az 1996-ban alakult brigád egyébként decemberben fogja a boltok polcaira küldeni a Decades turné során rögzített DVD-jét, ami a Decades: Live In Buenos Aires elnevezést kapta. A felvétel különlegessége mindösszesen az, hogy a nóták zöme a Tarja Turunen által fémjelzett korszakból csendültek fel ismét, melyek a finn pacsirta távozása óta nem voltak hallhatóak a fellépéseken, és amelyek - Tuomas elmondása szerint - már nem is lesznek többé darabkái a setlistnek - kivéve, ha sikerül visszacsábítaniuk az eredeti énekesnőjüket, aki napjainkban teljesen nyitott lenne az ötletre; nem beszélve arról, hogy visszalendíthetné zenekarát a helyes kerékvágásba.

süti beállítások módosítása