Hat éve erősíti a Sabatont Hannes van Dahl!
2019. november 15. írta: Sarok Bettina

Hat éve erősíti a Sabatont Hannes van Dahl!

gettyimages-632427642-2048x2048.jpg

Idén jelent meg a Sabaton vadonatúj albuma, ami a The Great War elnevezést kapta. A formáció elsöprő sikereket arat az újdonsággal, ami egyébként teljes egészében az I. világháború előtt tiszteleg. A srácok már újfent útra is keltek az Amaranthe és az Apocalyptica társaságában, mely koncertsorozat során Európa-szerte el lehet majd csípni a három együttest.

Nemrégiben megtudhattuk, hogy az új lemez készületei igen tanulságosan zajlottak, hiszen több tag is új információkkal gyarapodott egy-egy történelmi esemény kapcsán. A Joakim Brodén vezette történészek most egy különleges eseményről is hírt adtak, ami nem más, mint az, hogy pontosan ma van hat éve annak, hogy Hannes van Dahl  helyet foglalt a tank-dob mögött.

A zenész 2013-ig, mindösszesen három éven át volt az Evergrey tagja, majd miután Daniel Mullback 2012-ben - több társával egyetemben - kilépett a Sabatonból, egy évvel később az őt helyettesítő  Snowy Shaw helyére került Hannes. A most 29 éves ütős hatalmas sikereket zsebelt be a formáció tagjaként, a ReVamppel lejtett turné pedig hamar meghozta számára szerelmet is. 

sabaton2016m.jpg

- Floor Jansennel 2013-ban kerültek közel egymáshoz, ám hamar kiderült, hogy sokkal több van a levegőben, mint azt sejteni lehetett. A páros az elmúlt évek egyikében össze is házasodott, kislányuk, Freja pedig 2017.  márciusában látta meg a napvilágot. -

2014-ben került boltokba a Heroes című lemezük, ami az új tagok (Hannes, Chris Rörland, Thobbe Englund) hivatalos bemutatkozása volt. 2016-ban megérkezett a The Last Stand, - ami egyike a legsikeresebb Sabaton-albumoknak -, ahogyan zt már fent is említettük, idén pedig megérkezett a várva-várt The Great War is.

Hannes  és a Sabatonos srácok persze kaptak az alkalmon, és hogy kellően megünnepeljék Hannes hatodik évét a bandában, így megosztottak egy különleges videót, melyben a dobos emlékeiről mesél.

Íme!

süti beállítások módosítása