Cristina Scabbia: „Azt szeretnénk, ha a rajongók időt szánnának a Black Animára"
2019. november 21. írta: Sarok Bettina

Cristina Scabbia: „Azt szeretnénk, ha a rajongók időt szánnának a Black Animára"

72469158_124774185605464_2722129734484232606_n0.jpg

Októberben debütált, igen nagy sikert maga után hagyva a Lacuna Coil vadonatúj albuma, ami a Black Anima elnevezést kapta. Az olaszok újdonsága szép lassan a listákat is meghódította, nem beszélve a rajongókról, akik még mindig oda-vissza vannak az újdonsült nótákért.

A Black Anima sikere voltaképp nem véletlen, hiszen egy igen kemény és egyben változatos hangzású dalcsokor tárul a hallgatóság elé, így az elsődleges információk is hitelességet nyertek, miszerint nagyon meglepő kiadványban lesz részünk. A korongról már számos érdekességet megtudhattunk, ám ez nem jelenti azt, hogy a LC-tagok nem tudnak még mindig újdonsággal szolgálni az album készületeinek kapcsán.

Magát a fekete szót már egy ideje be szerettük volna építeni az egyik címbe, hiszen maga az ötlet már egy ideje megvan, de mindenképp azt akartuk, hogy olyan valami legyen, ami tökéletesen képviseli az albumot a fekete szóval. Azonnal az anima jutott az eszünkbe, ami olaszul lelket jelent. Korábban is egyesítettünk már olasz szavakat angollal. és mivel olaszok vagyunk, ezért szeretnénk a gyökereinket is jobban belevonni a dologba.

- kezdte Cristina Scabbia, aki eképp vetett hasonlatot a Delirium és a Black Anima között:

lacuna_coil_deliriumhggf.jpg

Ha a Delirium egy mély és egyben szomorú pillanat nyomán keletkezett, akkor ez az album azt sugallja, hogy rendben van, ha nem vagyunk mindig rendben. Az élet nem tökéletes. Valamennyien nehézségeken megyünk keresztül.

- magyarázta, hozzátéve, hogy nem kell félni beszélni a nehéz helyzetekről, hiszen előbb-utóbb minden redbe jön. Ezt követően kifejtette, hogy szerintük, hogyan érdemes felfedezni a Black Anima tartalmát:

A dalok valóban változatosak, de azt kell mondjam, hogy az lenne a legjobb, ha elejétől a végéig hallgatnánk őket. Tudom, hogy egy olyan korszakban élünk, ahol az emberek meghallgatnak egy dalt, aztán átkapcsolnak egy másikra. Számunkra az lenne a legjobb, ha a rajongók időt szánnának a Black Animára és meghallgatnák elejétől a végéig. Bár a dalok nem feltétlenül kacsolódnak egymáshoz, ez ténylegesen egy utazás.

- hangzott el a folytatásban sok más izgalmas ténnyel egyetemben. 

Ezt követően szó esett a formáció több, mint húsz évet felölelő munkásságáról is, melynek kapcsán ismét egyöntetű válasz hangzott el.

 Ez a szenvedélyünk és voltaképp a munkánk is. Bölcsnek kell lenned, ahhoz, hogy egyes döntéseket meg tudj hozni. Azt hiszem, hogy a karrierünk során mi igenis bölcsekké váltunk, hiszen csodálatos rajongóink vannak, akik már az első naptól fogva követnek minket, de új emberek is érkeznek. Nagyon sok fiatal gyerek van a fellépéseinken, ami elképesztő, hiszen ez azt jelenti, hogy új emberek vannak a fedélzeten.

-kezdte Scabbia, majd Marco Coti Zelati is kifejtette gondolatát:

ehpvlkwx0ae_pxt0.jpg

Talán azért van így, mert nem követünk egy meghatárzott utat. 20 év után is csak azt csnáljuk, amit szeretünk. Az új album sokkal keményebb és erősebb, mint a többi lemezünk. A zenekarok általában megpróbálnak megváltozni csak azért, hogy elérjék a rádiókat és a listákat.

-magyarázta a zenész, majd ismét Cristinához vándorolt a szó:

Soha nem fogunk olyan zenét játszani, amit nem szeretünk, csak azért, hogy vonzóbbá váljunk. Soha nem fogjuk kivágni a gitárokat a zenénkből, csak azért, hogy a rádiók többet játszhassák őket. Ezek nem mi vagyunk.

- ecsetelte.

süti beállítások módosítása