Emmanuelle Zoldan elmesélte, mikor került kapcsolatba zenekarával
2020. január 25. írta: Sarok Bettina

Emmanuelle Zoldan elmesélte, mikor került kapcsolatba zenekarával

sirenia_-19-2.jpg

Emmanuelle Zoldan neve 2016-ban vált ismertté a nagyközönség előtt, amikor is ő lett a Sirenia újdonsült frontasszonya. A vokalista már a kezdetektől fogva együtt dolgozik a csapattal, ugyanis minden egyes lemezen hallható a kórusban. 

A formáció végül helyes döntést hozott, amikor előző vokalistájuk kiléptetését követően őt választották vezető énekesnőnek, ugyanis a vele kiadott nagylemezek a célközönség körében igen nagy sikerre tettek szert. Első közös kiadványa a zenekarral Dim Days of Dolor címmel még 2016-ban boltokba került, Emma pedig dalszerzőként is szárnyat bontott, ugyanis ő fordította franciára az Aeon's Embrace nevezetű tételt.

Egy, a  közelmúltban történt interjú során az énekesnő elárulta, hogy mikor is került pontosan kapcsolatba a Sireniával:

Pont a tanulmányaimat fejeztem, a Sirenia pedig ott rögzítette az albumait, ahol tanultam. Szükségük volt néhány énekesre a kórusok felvételéhez, majd később engem is felhívtak, hogy ha okésnak találom, akkor énekeljek a kórusban. Szóval, megtettem ezt a Sireniáért, de a Turisas, a Trail of Tears és más zenekarok számára is megtettem ugyanezt. Aztán minden albumuknál igényt tartottak rám.

sirenia_-13.jpg

- idézte fel emlékeit, majd hozzátette, hogy ha esetleg 2003-ban éri a felkérés, miszerint csatlakozzon a zenekarhoz, akkor biztosan nemet mondott volna, hiszen előrevalóbbnak tartotta a klasszikus zenét, de tulajdonképpen a karrierje az időtájt indult be.

A Sirenia legutóbbi nagylemeze egyébként Arcane Astral Aeons elnevezésen, 2018-ban indult hódító útjára, nemrégiben azonban bejelentették, miszerint gőzerőkkel körvonalazódik utódja.  

süti beállítások módosítása