Élőfelvételes kisfilmmel jelentkezett az Ayreon
2020. január 30. írta: Sarok Bettina

Élőfelvételes kisfilmmel jelentkezett az Ayreon

noname2020.jpg

Arjen Lucassen projektje talán az egyik legnagyobb csoda a metálszintéren, hiszen a zenész különleges hangszereléssel állatott nótákar vet papírra, az azokat előadó művészek pedig mind kiemelkedő alakjai a műfajnak. A zenész neve számos zenekar indulását fémjelzi, de megannyi énekes robbant be a köztudatba szárnyai alatt.

Ayreon nevezetű formációja hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen köztudott, hogy a metálzene krémjével rögzíti lemezeit, melyek egytől egyig hatalmas kedvencei a közönségnek. A szupercsapat március 27-én küldi boltokba újdonságát, ami egy nagyon különleges DVD lesz, és ami az Into The Electric Castle Live And Other Tales elnevezést kapta. 

A felvételen olyan előadók ragadnak mikrofont mint Marcela Bovio, Anneke Van Giersbergen, Simone Simons, illetve Mark Jansen - többek között. A rögzítésre került fellépés különlegesség egyébként mindösszesen annyi, hogy Arjen minden egyes csapatától felcsndültek nóták, így a közkedvelt Ayreon-tételek mellett elhangzott egy-egy jól ismert Star One-tétel, de emellett a Stream Of Passion, illetve a The Gentle Storm aranybányájából is egyaránt visszatértek a legnépszerűbb szerzemények.

Mintegy előzetes és egyben hangolódás gyanánt, most megérkezett az első kimásolt élőfelvételes kisfilm, a választás pedig a Garden Of Emotions című számra esett.

Íme!

 

süti beállítások módosítása