Tuomas Holopainen szerint, a Noise nem kritizálja a technológiát
2020. március 13. írta: Sarok Bettina

Tuomas Holopainen szerint, a Noise nem kritizálja a technológiát

q47d418u3uk41.jpg

Április második hetén kerül a boltok polcaira a Nightwish kilencedik stúdióalbuma, amit már rajongók millió várnak hosszú évek óta. A Human. :II: Nature elnevezésű kiadvány tartalma már cseppet sem ismeretlen a fanatikusok számára, ugyanis  a csapat korábban már az album borítóját és annak dallistáját is egyaránt nyilvánosságra hozta.

Mindezeket követőne publikálásra került az első hivatalos nóta is, a választásuk pesdig a sokat mondó Noise-ra esett, mely szerzemény teljes egészében az emberek, a technikához fűződő függőségét taglalja. 

A technológia szükségszerű, hiszen nélküle szinte már semmi sem sikerül. A technológia azonban semmiképp sem mesteri, hiszen sokkal inkább a rabszolgájává válsz.

- magyarázta korábban Tuomas Holopainen,  mintegy választ adva arra, miért is lett a kisfilm az okostelefonok, a selfie-k és az egyéb ostobaságok táptalaja.

A zenész most újfent megszólalt a Noise kapcsán, ezúttal azonban elárulta, hogy nem kritikai szempontból kell szemlélni a klipet, hiszena  zenekar összes tagja a rajong a technológiáért:

A videót sokkal inkább látom optimistának, mint pesszimistának. Különösen a videó utolsó 10 másodperce, amikor meglátod azt a gyönyörű erdőt és a tájat.

nightwish_2019_tim_tronckoe_19.jpg

- kezdte kifejteni gondolatmenetét:

Ez egyáltalán nem kritika a technológiáról vagy a mobilokról. Én és a zenekar többi tagja is szeretjük a technológiát. Technológia nélkül soha nem is tudtuk volna felvenni ezt.

- folytatta, majd befejezésül eképp emelet szót:

Szeretjük a mobilunkat, az internetet és minden mást is, de kritizáljuk a függőséget, amit ezek okoznak az emberiségben. A függőség a megfelelő szó.

süti beállítások módosítása