Nightwish: elképesztő sikereket arat a Noise!
2020. március 26. írta: Sarok Bettina

Nightwish: elképesztő sikereket arat a Noise!

nightwish2020a0.jpg

Február 7-én végre fellélegezhettek a rajongók, ugyanis végre publikálásra került az első hivatalos tétel a Nightwish kilencedik stúdiólemezéről, ami a Human. :||: Nature. Elnevezést kapta. A Noise több előzetes kíséretében is felkeltette a fanatikusok figyelmét, bár már akkor megosztódtak a véleméynek, hiszen sokan ítélkezni kezdtek, ismervén az Endless Form Most Beautiful következményeit, ami az internet népe szerint a formáció legszörnyűbb nagylemeze lett.

Ahogyan azt fen is említettük, a Noise február elején indult hódító útjára, debütálása azonban vegyes fogadtatásban részesült, ám nagyon úgy fest, hogy szép lassan bezsebelte a negatív véleménnyel rendelkező fanokat is.

Egy hét elteltével, már több, mint egy millió megtekintésben részesült a hozzá készült kisfilm, majd újabb hét nap elteltével, további egy millióval nőttek meg a számok. Napjankban megközelítőleg négy millióan voltak kíváncsiak a klipre, ami a mai világ borzalmait dolgozza fel, különösen nagy hangsúlyt fektetve az okostelefonok által okozott függőségre, ami tökéletesen bontakozik ki a képkockákon.

Tuomas Holopainen több ízben is kifejtette gondolatait a téma kapcsán, legutóbb arról nyilatkozott, hogy a megfilmesített nóta által nem magát a technológiát kívánják kritizálni, mindössze azt, amit okoznak.

Ez egyáltalán nem kritika a technológiáról vagy a mobilokról. Én és a zenekar többi tagja is szeretjük a technológiát. Technológia nélkül soha nem is tudtuk volna felvenni ezt.

- magyarázta, hozzátéve:

Szeretjük a mobilunkat, az internetet és minden mást is, de kritizáljuk a függőséget, amit ezek okoznak az emberiségben. A függőség a megfelelő szó.

Mint azt már említettük, a dalok szép lassan kezdik megértetni tartalmükat a közönséggel, hiszen minden egyes tétel valós alapokon nyugszik, így a korong első felében biztosan lesznek még rejtett utalások emberi ostobaságokra, vagy sokat mondó figyelmeztetések, melyek változtatásra sarkallják , majd a hallgatóságot.

A Noise egyébként napról napra lesz sikeresebb, ezzel beelőzve a nemrégiben debütált Harvest című szerzeményt, ami szintén kivívta a rajongók bizalmatlanságát, holott egy igen megnyugtató dallamú nótát köszönthetünk a képében, ami talán az eddigi legkiemelkedőbb fénypontja a kiadványnak – amíg meg nem érkezik a többi tétel.

süti beállítások módosítása