Élőfelvételes kisfilmmel kedveskedik a Nightwish
2020. május 30. írta: Sarok Bettina

Élőfelvételes kisfilmmel kedveskedik a Nightwish

nightwish_c_ville_juurikkala-6959.jpg

Jelenleg minden egyes előadó otthona kényelmét élvezi, hiszen jelenleg sem inthetünk búcsút a hónapok óta tomboló koronavírus-járványnak. A zenekarok azonban ezidő alatt sem unatkoznak, hiszen sokan döntöttek úgy, hogy elkezdik új lemezük készületeit, legtöbbjük viszont úgy határozott, miszerint azon tevékenységüknek kezdenek hódolni, amikre normál esetben semmi idejük.

Számos előadó azonban a világjárvány ellenére is hangszert és mikrofont ragad, karantén-koncertjüket pedig Instagramon követheti figyelemmel a nagyérdemű. Arra is akad példa, hogy nosztalgikus hangulatban telnek a hetek, ugyanis egy-egy korábbi fellépésről kerülnek kimásolásra szerzemények, melyeket élőfelvételes kisfilm formájában jelenítenek meg.

Így történt ez a Nightwish háza tájékán is, akik a mai napon osztották meg az Ever Dream című számot, ami a 2013-as Wacken Open Air nevezetű fesztiválon került rögzítésre, mely fellépés Showtime, Storytime címmel került a lemezboltok polcaira DVD-ként.

Érdekesség, hogy ezen esemény után lettek kikiáltva az új tagok Floor Jansen és Troy Donockley személyében. A formáció azóta egy új ütőssel is bővült Kai Hahto révén, aki hivatalosan tavaly vette át Jukka Nevalainen helyét, holott a zenész már évek óta erősíti a finneket.

A Nightwish vadonatúj, immáron kilencedik nagylemeze egyébként április elején került megjelenésre és a Human. :I I: Nature. elnevezést kapta. A korong elsőre nem túlzottan nyerte el a fanok tettszését, ellentétben a  kritikusokkal, akik szinte azonnal ódákat kezdtek zengni a dupla lemezes dalcsokorról.

süti beállítások módosítása