Klippremier: Nightwish - The Phantom Of The Opera
2020. augusztus 14. írta: Sarok Bettina

Klippremier: Nightwish - The Phantom Of The Opera

nw100.jpg

Áprilisban jelent meg az egykoron teljesen finn tagok alkotta Nightwish kilencedik stúdiólemeze, ami szép lassan megnyerte magának a nagyérdeműt, holott eléggé vegyes fogadtatásban részesült a kiadvány. A formációnak jelenleg épp népszerűsítenie kellene az újdonságot, ám a vírus miatt kényszerszabadságukat töltik.

Mintegy visszapillantó gyanánt a mai napon hivatalos formában tették közzé a The Phantom Of The Opera című feldolgozásdalukat, mely felvétel a 2006-ban debütált End Of An Era című DVD-jükről került kimásolásra. Mint ismeretes, a fellépés 2005. október 21-én került rögzítésre a finnországi Hartwall Arenában. Ez volt a csapat turnézáró bulija, a 2004-es megjelenésű Once nyomán, egyúttal ez volt a legutolsó alkalom, amikor még Tarja Turunen alapító-énekesnő ragadott mikrofont a srácok élén. 

A hivatalos közleményben az áll, miszerint annak jelképéül, hogy a szóban forgó felvétel már több, mint 70 milliós megtekintésben részesült a legnagyobb videómegosztón, itt az ideje annak, hogy hivatalos klipként is elérhetővé váljon a zenekar YouTube-csatornáján. Érdekesség, hogy a rajongóknak máig ez az egyik legkedvesebb pillanata, ugyanis elmondásuk szerint, visszahozhatatlan, már-már pótolhatatlan élmény Tarja és Marco duettje.

A fanatikusok ezúttal is kiemelték az énekesnő profizmusát, kinek hiánya máig megviseli a Nightwish-t szerető füleket, ugyanis sokan osztottak meg kedves emlékeket, ami a szóban forgó klasszikushoz fűződik.

Íme!

 

süti beállítások módosítása