Sokk! Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere
2021. február 06. írta: Sarok Bettina

Sokk! Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere

siklosi-ors.jpg

Ma járta be a világsajtót a hír, miszerint a tegnapi napon, azaz február 5-én súlyos betegség következtében, elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. Már korábban köztudott volt, hogy az igen tehetséges és sokoldalú előadó komoly egészségügyi problémákkal küzd, melynek következtében a csapat minden egyes koncertjét lemondta.

A formáció tavaly megtartotta a már korábban beharangozott raktárkoncertjét, melynek keretein belül több vendégénekes ragadott mikrofont, olyanok, akik közeli barátai a zenekarnak. Örsnél tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát, nyilvánosság előtt azonban csak januárban szeretett volna beszélni betegségéről.

A mindössze huszonkilenc évesen elhunyt énekes egyébként temérdek tervét szerette volna megvalósítani 2021-ben, ilyen többek között első szólólemeze, illetve az AWS ötödik nagylemezének megjelenítése; utóbbi kapcsán ősszel indultak volna turnézni - tudhattuk meg a formáció közleményéből.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.

Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.

- olvasható többek között a zenekari közleményben.

 

süti beállítások módosítása