Összefoglaló a közelmúltban történtekről!
2020. október 09. írta: Sarok Bettina

Összefoglaló a közelmúltban történtekről!

microphone_fire_flame_metal_15312_2560x1600.jpg

Így fest finnül a Powerwolf legújabb balladája!

Különleges kislemezt készül megjeleníteni a német Powerwolf, ami nem más mint a legutóbbi lemezükön (The Sacrament Of Sin) is megtalálható Where The Wild Wolves Have Gone. A mindössze néhány példányszámban megjelenő kiadványra a formáció a saját szerzeménye mellé felcsippentette a nóta finn változatát is a Korpiklaani előadásában.

A finnek természetesen nagyon örültek a felkérésnek, így megalkották saját kis történetüket, amit Sudenmorsian (The Wolf’s Bride) címmel láttak el, és amit szeptember végén egy dalszöveges kisfilm kíséretében be is mutattak a közönségnek - nem kis sikerrel.

Feladott egy levelet a Leander Kills!

Szép csendben szorgoskodott vadonatúj nagylemezén a Köteles Leander vezette legénység, ugyanis a napokban hozták nyilvánosságra, miszerint a hónap végén boltokba kerül vadonatúj kiadványuk. Egyelőre nincs rendelkezésre álló információ a korong címéről és tartalmának mennyiségéről, jó hír viszont, hogy néhány napja landolt a legnagyobb videómegosztón legújabb szerzeményük, ami a Feladtam egy levelet címet viseli, mely nóta egy videóklip kíséretében vált a legújabb kedvenccé. Íme:

Bámulatos borítót villantott újdonságához Tarja!

Nem is olyan rég számoltunk be arról, miszerint a Nightwish fantasztikus énekesnője némi extra kiegészítéssel, újra boltokba küldi 2017-es megjelenésű karácsonyi lemezét a From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas) képében. A november 6-án debütáló kiadvány egyébként nem jár egyedül, ugyanis kíséretként egy koncertlemezt is piacra dob az énekesnő, amit november 27-én lesz levehető a polcokról Christmas Together: Live at Olomouc and Hradec Králové 2019 elnevezésen. Utóbbihoz a napokban érkezett meg a hivatalos borító, ami egész egyszerűen lenyűgöző!

Így fest a világ legjobb rock-operája - azaz tarol az Ayreon újdonsága!

Szeptember végén került boltokba az Ayreon vadonatúj nagylemeze, ami Transitus elnevezést kapta. A mester ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, hiszen újdonsága valósággal szárnyal az eladási listákon! A lemezen egyébként olyan fantasztikus előadók tolmácsolják az Arjen Lucassen által jegyzett szövegeket mint Simone Simons, Cammie Gilbert, Tommy Karevik, illetve Amanda Somerville - csak, hogy néhányat említsünk.

A lemezről egyébként rajongók- és kritikusok is egyaránt ódákat zengnek, mondván a zenész többször bebizonyította már, hogy tehetsége nem ismer határokat, de ezzel a kiadvánnyal teljes mértékben felülmúlta önmagát - a végeredmény pedig magáért beszél.

 Újabb animációs történelem a Sabatontól!

Ha ki kell emelni egy zenekart, ami biztosan nem unatkozik a koronavírus okozta fennakadások alatt sem, akkor egész biztos, hogy mindenkinek a Sabaton ugrik be elsőnek. A svéd srácoknak természetesen a vírushelyzet nélkül is szép számmal akadnak meglepetéseik, de kétség sem fér ahhoz, hogy mostanság jelenik meg a legtöbb érdekes ötletük.

Joakim Brodén és a srácok ugyanis újabb animációs kisfilmet publikáltak, amihez hozzákapcsoltak egy néhány percet felölelő történelmi eligazítást is, ami tökéletesen felvezeti, hogyan lett a szovjet női pilóták beceneve a Nachthexen avagy a Night Witches...

süti beállítások módosítása