Fontos bejelentéssel szolgált a Dalriada! Tavasszal új lemez, hamarosan dalpremier!
2020. november 23. írta: Sarok Bettina

Fontos bejelentéssel szolgált a Dalriada! Tavasszal új lemez, hamarosan dalpremier!

127156850_198686581704641_5392062616631296101_n.jpg

Utoljára a nyár folyamán hallhattunk újdonságot a Dalriadától, amikor is megjelent az Ezer Csillag címet viselő szerzeményük. A formáció június 4-én publikálta a nótát, ami nem is volt olyan véletlen időzítés, ugyanis pontosan idén volt 100. éve annak, hogy aláírták a trianoni békediktátumot.

A Binder Laura vezette srácok már korábban közzétették, miszerint lázasan dolgoznak vadonatúj, Őszelő címet viselő nagylemezükön, amit a 2020-as év folyamán kívántak a boltok polcaira küldeni. Mint ismeretes, a világjárvány rendesen felforgatta a világ rendjét, ezzel komoly fejtörést okozva többek között a zenészek számára.

A zenekar most egy, a közösségi-oldalain megosztott bejegyzés keretein belül tudatta a nagyérdeművel, hogy mire is számíthatnak majd a csapattól az elkövetkezendőkben.

Fivéreink és Nővéreink!

Nyilván Ti is látjátok, hogy miként alakul az élet ebben az új, vírussal megvert világban. A Dalriada még mindig a hagyományos találkozások, a koncertek és a koncertek utáni beszélgetések varázsában, a közösség erejében hisz, így ha nem tudunk az ismert okok miatt koncertezni, sajnos lemezt sem tudunk kiadni. Nagyszerű terveink voltak erre az évre, amelyeket legnagyobb részben romba döntött a vírus, így bármennyire is szeretnénk, nem tudunk új anyaggal megjelenni az idei év folyamán.

- olvasható, majd a folytatásban némi jó hírrel töltötték meg soraikat:

12135573.jpg

A jó hírek: a Dalriada-család egybehangzó véleménye szerint 2020 folyamán sikerült felvennünk a zenekar eddigi legjobban megszólaló és szerintünk egyik legerősebb anyagát, amelyet a jelenlegi tervek szerint a következő év tavaszán fogunk megjelentetni, Őszelő címmel.

- újságolták.

A lemez felvezetésére szolgáló klip ismét barátaink, a @mihasznafilm közreműködésével készült, és jelenleg is dolgozunk rajta. Új dalt idén decemberben fogunk bemutatni, szöveges videó formájában, nem maradtok tehát teljesen újdonság nélkül, aztán szépen folyamatosan jövünk majd ki mindennel.

Amiben segíthetsz, és kérünk is, hogy segíts: a zenekar szokott felületein (Facebook, Instagram) megjelenő tartalmak megosztásával, hozzászólásaiddal, reakcióiddal segíthetsz, hogy minél több emberhez eljusson a hírünk, a zenénk; megmaradjon és gyarapodjon közösségünk. Ami fontos: a háttérben folyamatosan dolgozunk, hogy amikor majd ismét találkozhatunk Veled, ne kelljen semmi mással törődnünk, csak azzal, ami összeköt minket: a zenével.

Vigyázz magadra, és maradj velünk továbbra is!

- olvasható a bejezésben.

28514811_10160209415445438_8256480219442529401_o.jpg

A zenekar angol nyelven is megosztotta a közleményt, ami így fest!

Brothers and Sisters!

You can clearly see to how life has been in this new, virus-scourged world. Dalriada still believes in the magic of regular meetings, the conversations after live shows, and in the power of a community; therefore if touring is not possible right now, neither is releasing a new album. We had magnificent plans for this year that all lie in ruins because of this pandemic, so no matter how much we want to release a new record for you this year, it’s simply not possible.

The good news: according to the undivided opinion of the Dalriada-family, in 2020 the band has managed to record their strongest and best album, both in terms of sound and in songwriting. It’s called “Őszelő” and it’s going to be released in Spring 2021.

26112dalra22280_n.jpg
Work is still in progress on a new music video for the album that has been shot with our friends from the @mihasznafilm -crew. Another new song with a lyric video is also going to be released in December, so we don’t leave you alone this year entirely, a steady flow of new material is planned for the months ahead.

How you can help, and how we kindly ask you to help us: by sharing, commenting and reacting to our posts on our social media pages (Facebook, Instagram) you can help us reach more people with our news and music, so our audience can endure and grow even in these difficult times. What’s also important: in the background we’ve never stopped working, so when we meet again, we don’t have to bother with anything else, but what connects us: music.

Take care of yourself and stay with us!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dalriada (@dalriada_official) által megosztott bejegyzés

süti beállítások módosítása