Floor Jansen nem zárja ki annak lehetőségét, hogy képviselje hazáját az Eurovízión
2019. szeptember 17. írta: Sarok Bettina

Floor Jansen nem zárja ki annak lehetőségét, hogy képviselje hazáját az Eurovízión

gettyimages-502020622-2048x2048.jpg

A holland énekesnő háza táján jelenleg is kemény munka zajlik, hiszen jövőre érkezik az új Nightwish-album, melynek felvételei már a közelmúltban megkezdődtek. A dalos pacsirta emellett egy igen különleges megtiszteltetésben is részesült, hiszen idén ő is részese lehetett a holland Beste Zangers elnevezésű műsornak.

Ha mindez nem volna elég, a hét végén - többek között - az ő munkássága került terítékre, ami mély benyomást tett rá, hiszen alkalom adtán egyáltalán nem tudta titkolni, mennyire elérzékenyült (mégha a dalok többségéhez semmi köze sem volt, mindössze néhány jól irányzott emlék). 

Köztudott, hogy ha valaki, akkor Floor bizony mindig nyitott az új kihívásokra, erre is igen jó példa a Beste Zangersben nyújtott alakítása, vagy az, hogy két énekesnő után került a Nightwish-be, ami ismételten egy jó nagy megpróbáltatás, hiszen egyik legjobb barátnőjét, Tarja Turunent még mindig lehetetlen felülmúlni, elfeledtetni munkásságát a zenekarral meg pláne.

Természetesen a metálban tevékenykedő mikrofonvirtuózokat sem tudja elkerülni egy bizonyos kérdés, miszerint megfogalmazódott-e már bennük az, hogy egyszer hazájukat képviseljék az Eurovíziós dalfesztiválon. Legutóbb a Nightwish egyik alapítójaként is ismert Tarjánál merült fel ez az ötlet Finnországban, most viszont látván Jansen sikerét, a hollandok most őt is megkersték e gondolattal, amire érdekes válasz érkezett:

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az emberek engem is alkalmasnak tartanak az Eurovízióra. Erre korábban még nem is gondoltam. Gyermekkoromban nagy esemény volt, de az évek során a verseny megváltoztatásával elveszítettem az érdeklődésem. A húgom azt mondta, hogy ne mondjak azonnal nemet rá, szóval megnéztem néhány dalt. Nagyon le voltam nyűgözve. Először egy hatalmas « nem » után, most mégis azt gondolom, hogy « miért is ne tenném meg? »

- áradozott.

 

 

süti beállítások módosítása