Különleges tényeket mesélt újdonságáról Tarja
2019. szeptember 17. írta: Sarok Bettina

Különleges tényeket mesélt újdonságáról Tarja

background_inte_raw_10_mod0.jpg

Augusztus 30-án kökeményen világot hódított a finn énekesnő vadonatúj albuma, az In The Raw. A vokalista azonnal hatalmas sikereket zsebelt be újdonságával, ami nem csupán élete legszemélyesebb alkotása lett, hanem a legkeményebb is egyben.

Számtalanszor hallottuk már Tarját mesélni a korongról, és minden alkalommal új indormációkat szivárogtatott ki,elkerülve azt, hogy ugyanazokra a feltett kérdésekre önmagát ismételve válaszoljon. Többek között megtudhattuk, hogy az In The Raw hasonló érzelmeket szült, mint amikor az Once-t készítették a Nightwish-sel, elcsiripelte azt is, hogy egyes nóták fájdalom árán kerültek megvalósításra, de emellett egyéb más érdekességeket is elárult már.

Az ex-Nightwish-énekesnő ezúttal arról fecsegett, hogy mi is volt az a pont, amikor realizálódott benne az album színvonala, illetve mi volt a fő inspiráció a címét illetően:

Amikor az első dalokat hallgattam demóként, rájöttem, hogy demóként nem hangzanak valami jól. Nyersnek, törékenynek hangzottak. A hangzásuk csiszolatlan volt. Ráébredtem, hogy a gitár, a basszus, a dob, és a billentyűk mind a zenekar erőteljes magja. Ez volt az az erő, amire szükségem volt, hogy a hatalmas hangomat támogassa.

headers_in_the_raw_70.jpg

-kezdte.

Mégis tetszett az a nyersesség a demók hangzásában, ezért úgy voltam vele, hogy « Igen, meg szeretném őrizni ezt a fajta érzést az albumon », mivel számomra ez egy gyönyörű energiát, egy csiszolatlan érzést nyújt. Végül ez egy jellegzetes hangzás lett, bár úgy hiszem, hogy bizonyos módon még mindig nagyon nyers vagyok, teljesen egyedül a dalszerzési folyamatban.

- magyarázta.

süti beállítások módosítása