Új lemezükről mesélt a DragonForce gitárosa
2019. szeptember 26. írta: Sarok Bettina

Új lemezükről mesélt a DragonForce gitárosa

df-epm-herman-600x600.jpg

Holnap, azaz 27-én végre boltokba kerül a DragonForce várva-várt vadonatúj lemeze, ami az Extreme Power Metal elnevezést kapta. A korongról már megismerhettünk néhány tételt, a minap pedig az earMUSIC lemezkiadó jóvoltából belehallgathattunk az összes nótába.

Már most nagy érdekeltség övezi a kiadványt, ami nem is csoda, hiszen úgy tűnik, a zenekar igyekszik visszatérni a gyökereihez, ami az utóbbi két lemezükre nem igen volt jellemző. Mint ismeretes az újdonság holnap éri el nem csupán a boltok polcait, de az internet zenés platformjait is, így kapva az alkalmon most Herman Lee mesélt egy kicsit Valentino Petrarcának arról, hogyan is zajlott a dalszerzés, valamint arról is, hogy ő hogyan vélekedik az Extreme Power Metálról.

Azt hiszem, hogy ez valóban a DragonForce egyik legjobbja. Nagyon szórakoztató album. Korábban olvastam egy véleményt - valaki azt mondta, hogy ez a legjobb albumunk a 2005-ös Inhuman Rampage óta. Napjainkban szórakozottan végezzük a dolgunk, és az album készítését is nagyon imádtuk.

- mesélte rövid a lemezről.

A dalszerzési folyamat hasonló volt mint korábban, de nincsenek határok, csak azt csináljuk, amit igazán szeretünk a zenében, és a DragonForce-ban. Mindent beledobtunk, még a konyhai mosogatót is - videójátékokat, metált, őrült gitárokat, stb. Nagyon szórakoztató volt. Sok különböző dalunk van.

- kezdte, áttérve a dalszerzésre, majd elmondta, hogy egy konkrét filmről és egy videójátékról is papírra vezettek egy-egy tételt.

Csak azt csináljuk, amit szeretünk... Az utolsó két album kicsit sötét volt. Talán dühösebbek voltunk, vagy nem is tudom.. Most már saját magunkat is élvezzük.

-vallotta.

 

süti beállítások módosítása