Fény derült a legújabb Ensiferum-tag kilétére!
2020. február 28. írta: Sarok Bettina

Fény derült a legújabb Ensiferum-tag kilétére!

ensiferumestersegarra_8487-e14236718332480.jpg

2016-ban, három album és megközelítőleg tíz év után Emmi Silvenninen úgy döntött: távozik az Ensiferum köreiből. Helyére Netta Skog került, akit a nagyérdemű a Turisas soraiból ismerhet. Netta mindösszesen egy évet töltött a zenekarban, majd egészségügyi okokra hivatkozva kilépett.

A formáció azonban mindezek ellenére sem csügeddt, mitöbb bejelentették, miszerint már gőzerőkkel keresik új billentyűsüket, akivel rögzíteni kívánják legújabb lemezüket, amit idén terveznek a boltok polcaira küldeni. A közelmúltban már boldogan jelentkeztek a stúdióból, mintegy közvetítve, miszerint hivatalosan formálódnak a  legújabb Ensiferum-dalok.

Sami Hinkka basszeros egy, a közösségi felületein megosztott bejegyzésben úgy nyilatkozott az újdonságról, miszerint saját bevallása szerint ez lett a zenekar legjobb kiadványa, amit valaha is készítettek. A jó hírek fényében a napokban már azt sem voltak restek elárulni, hogy már réges-rég megtalálták legújabb tagjukat, akit a minap ország-világ előtt "lelepleztek".

Az Ensiferum tagsága tehát Pekka Montinnel lett gazdagabb, aki egyébként a szóban forgó nagylemezen lépi meg debütálását. A zenekari közleményben az áll, hogy bár sokan jelentkeztek az üresen maradt posztra, a srácokra mégis Pekka volt a legnagyobb hatással, így nem is volt kérdés, hogy vele szeretnének majd az elkövetkezendőkben együtt dolgozni.

Elhívtuk őt egy kicsit próbálgatni meg beszélgetni, mivel a zenekarunk sokkal több annál, mint amikor random emberek összeállnak együtt zenélni, mi egy család vagyunk. A zene iránti szeretet mindennél fontosabb Pekka életében, így nem is kellett sok, ahhoz, hogy meggyőzzön minket arról, hogy a megfelelő srácra esett a választásunk.

- olvasható -többek között - az Ensiferum hivatalos Facebook-oldalán. 

süti beállítások módosítása